• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija! Elzan Srbiji donio MEDALJU SA EVROPSKOG PRVENSTVA: Trčao kao nikad dosad, pa ogrnuo srpsku trobojku i slavio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Elzan Bibić je treći u Evropi, ovo zaista niko nije očekivao! Bravo!

 Elzan Bibić osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u atletici Izvor: RTS/Screenshot

Fantastični Elzan Bibić napravio je ogroman uspjeh na Evropskom prvenstvu u dvorani u Istanbulu gdje je osvojio bronzanu medalju na trci na 3.000 metara! Nevjerovatni srpski trkač uspijevao je tokom cijele trke da izdrži tempo sa dvojicom najboljih Evropljana na ovoj distanci, na kraju je posustao, ali je odbranio treće mjesto.

Prvi je bio Norvežanin Jakob Ignebriksen sa 7:40,32, a drugi Španac Adel Mešal je bio odmah iza njega! Sa vremenom 7:41.01 bio je treći! Ovo zaista niko nije očekivao, a Elzan je od starta pokazao da na njega mora ozbiljno da se računa!

Zajedno sa Ingebriksenom i Mešalom je izbio na čelo i bio je tik uz njih sve do posljednjih 400 metara kada je potpuno izgubio dah. Ipak, uspio je da ostavi dovoljno "daha" u plućima da ostane na trećem mjestu i to ubjedljivo i ovo je za njega najveći uspjeh u karijeri.

Slavio je odmah Bibić čim se trka završila, pritrčao je do tribina odakle su mu dobacili srpsku zastavu, a prvo je proslavio uspjeh sa svojim trenerom Rifatom Zilkićem. Iako mu je tek 24 godine, ovo je šesta medalja sa velikih takmičenja.

U karijeri ima zlato sa Evropskog festivala mladih na 3.000 metara i srebro na 1.500 metara iz 2015. godine, naredne godine je na Evropskom šampionatu mladih uzeo zlato na 3.000 metara, na Evropskom šampionatu za atletičare do 23 godine bio je bronzani na 1.500 metara i ima evropsku bronzu u krosu u juniorskoj konkurenciji.

Pročitajte i ovo:

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Bravo!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC