• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MJESTO OD 900 LJUDI NA KORAK OD TROFEJA LIGE ŠAMPIONA: Cijelo selo luduje, sad idu pravo na prvaka Evrope

Autor Haris Krhalić

Da, dobro ste pročitali, selo od 900 stanovnika je šokiralo cijelu Evropu i plasirao se u četvrfinale Lige šampiona i tamo će igrati sa aktuelnim prvakom Evrope Barselonom.

 GOG se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona Izvor: TV Arena Sport 1/Printscreen

Senzacija! Selo od tačno 907 stanovnika će imati predstavnika u četvrtfinalu Lige šampiona! Mjesto se zove Gudme, a klub je GOG, Liga šampiona je ona u rukometu. Nakon što smo vidjeli spektakularan plasman Visle u četvrtfinale nakon penala, potom i veliku, ali beznačajnu pobjedu Dinama iz Bukurešta nad Kilom, GOG je na svom terenu uspio da vrati minus iz prvog duela i da prođe u četvrfinale.

U danskom derbiju Olborg je u prvom meču nošen sjajnom igrom Munka, Barthoda i Bjornsena uspio da pobijedi 30:28, ali je sada u revanšu odigranom u punoj Feniks Tag Areni u Gudmeu bilo 32:24 i tako je klub punom imena Gudjerg Oure Gudme prošao u četvrfinale gdje će se sastati sa velikom Barselonom.

GOG je tokom cijelog meča bio mnogo bolji rival, poveli su sa 5:1 na startu i držali su tu prednost gotovo do kraja meča. Olborg je pokušao da napadima sedam na šest, igrom bez golmana nadoknadi zaostatak, ali su se jako sporo transformisali u odbranu i to je rezultatiralo time da je ekipa GOG-a u tranziciji dala ogroman broj golova na prazan gol svog rivala, sa kojim su ove sezone odigrali već šest mečeva. Dobili su ovaj najbitniji i ispisali istoriju, pritom igrajući u prepunoj hali od 2.500 mjesta - što je tri puta više nego što Gudme ima stanovnika. Pogledajte kako se slavio ovaj prolazak:

Gudme je postalo najmanje mjesto sa timo u četvrtfinalu rukometne Lige šampiona. Prije ovog malenog mesta šest gradića manjih od 50.000 stanovnika ulazilo je među osam najboljih u Evropi - Lemgo (41.000), Celje (38.000), Koper (25.000), Metković (17.000), Cetinje (14.000) i Skjern (8.000). Do ove senzacije tim je vodio lijevi bek Simon Pitlik sa osam golova, dok je gol manje imao kružni napadač Lukas Jorgensen.

U posljednjem meču osmine finala u mađarskom derbiju Vesprem je pobijedio Pik Seged 38:33, a tim za koji su igrali reprezentativci Srbije Vladimir Cupara i Dragan Pešmalbek je lako došao do pobjede pošto je u prvom meču pregazio svog najvećeg rivala sa 36:23. 

U četvrtfinalima Lige šampiona sastaće se Kjelce i Vesprem, Magdenburg i Visla, Barselona i GOG, kao i PSŽ i Kil u vjerovatno najzanimljivijem paru. Svi ovi timovi će juriti plasman an Fajnal for koji će se i ove godine održati u Kelnu i to 17. i 18. juna 2023. godine. 

Naravno, vjerovatno svi neutralni ljubitelji rukometa se nadaju da bi GOG mogao da nastavi svoj pohod i da ode do samog kraja. Klub osnovan 1973. godine fuzijom tri manja kluba u istoriji ima osam titula šampiona Danske, 11 danskih kupova, kao i finale EHF kupa iz 1995. godine. Gledali smo ih i u Srbiji pošto su u svojoj istoriji u Evropi igrali sa Partizanom i Železničarom iz Niša. 

Pogledajte

00:50
GOG
Izvor: Arenasport 1/printscreen
Izvor: Arenasport 1/printscreen

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC