• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duci slavio u Banjaluci: Na 5:1 sam mislio da ću da se onesvijestim!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dušan Lajović presrećan nakon pobjede nad Andrejom Rubljovom i osvajanja svoje druge ATP titule.

 Dušan Lajović poslije osvajanja Srpska open Izvor: Mondo/Slaven Petković

Dušan Lajović osvojio je Srpska open.

Srpski teniser savladao je Andreja Rubljova rezultatom 6:3, 4:6, 6:4 i tako stigao do svoje druge ATP titule. Prvu je osvojio prije četiri godine u Umagu, kada je na putu do trijumfa takođe pobijedio Rubljova, tada u prvom kolu.

Odlični Rus koji je prije dolaska u Banjaluku osvojio masters u Monte Karlu, uspio je da vrati jedan od dva brejka u trećem setu, ali je Lajović sačuvao svoj servis i stigao do pobjede na oduševljenje publike koja mu je pružala ogromnu podršku.

Na svom putu do trofeja Lajović je pobijedio ne samo prvog i šestog igrača svijeta, Novaka Đokovića i Andreja Rubljova, već je morao da igra protiv sunarodnika.

"Kada ste vidjeli žrijeb vidjeli ste da je tako moglo da se desi. Iskreno bilo je jako zahtjevno, mnogo sam sati proveo na terenu. Ne znam gdje sam našao energiju, bilo mi je slabo u trećem setu. Ali nekako sam uspio da završim meč. Moram da budem ponosan na sebe. Protivnici su bili jako teški, to su mi i prijatelji. Osjećaš veći pritisak, ali bio je ovo sjajna sedmica."

"Poveo sam psa i nekako mi je prijala šetnja s njim. Osjećam se umorno, ali prilično u dobro ritmu, samopouzdanje mi je dobro. Nadam se da mogu da zadržim ovaj nivo fizički. Uživao sam na terenu ove nedjelje i to je najvažnije. To je ono što očekujem od sebe svaki meč. Nadam se da u Madridu mogu da se oporavim fizički i emotivno nakon svega ovoga".

Da li je bilo sumnji u trećem setu?

"Bio sam preumoran da razmišjam. Osjećao sam da imam igru, ali i da mi fali goriva. Da sam imao samo jedan brejk ne bi ovako završilo. Taj drugi brejk mi je omogućio da nađem snagu i da završim. Mislio sam samo bori se, izdrži. Bilo mi je preteško fizički, ne ide lopta, teško se krećem, reko ajde probaj da nađeš forhend. Na neki način to je funkcionisalo, daleko od idealnog, ali prihvatio sam da neće biti vinera već samo na borbu. Nisam očekivao lijepu idealnu igru.“

On je priznao da je u trećem setu preživio pravu dramu.

"Već na 5:1 sam ostao bez snage, mislio sam da ću da se onesvijestim. Rekao sam sebi ajde gem po gem, imaš veliko vođstvo. Publika me podizala u trenutku kada je to bilo potrebno, nekako sam našao snagu, ne znam odakle, ali bitno je da sam uspio."

Zanimljivo je da je Lajović i na putu do svog prvog trofeja, u Umagu 2019. savladao Rubljova, tada još uvijek tenisera u usponu.

"Možda mi je talija, ali dobri smo prijatelji. Uživao sam svakako, možda je i on uživao u borbi. I tada smo igrali jedan protiv drugog, ali on je tada bio drugačiji igrač nego sada. Ali ovo je svakako sjajna nedjelja za mene", rekao je Lajović.

Banjaluka zaslužuje ovakav turnir.

"Stvarno se divno osjećam ovdje, ljudi su nas primili kao da smo lokalci. Šetao sam s psom, osjećao sam se kao kod kuće, uživao u hrani, odraziće se na moju kilažu. Banjaluka je jedan od najbolje organizovanih 250 turnira i zaslužuje da ima ovakav turnir", zaključio je Lajović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC