• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nestao ruski sportista, RAMZAN KADIROV OSUMNJIČEN?! Putinov "omiljeni" Čečen stoji iza otmice svjetskog šampiona?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bokser, svojevremeno svjetski šampion u poluteškoj kategoriji, već mjesecima nije viđen u javnosti.

 Nestao ruski bokser Umar Salamov  Izvor: Instagram/umarsalamov95/Youtube/Daily Aviation/printscreen

Ruski bokser Umar Salamov nestao je krajem 2022. godine i od tada o njemu nema nikakvih informacija! Nestanak nekadašnjeg svjetskog šampiona u poluteškoj kategoriji organizacije IBO posljednjih dana je ponovo u centru pažnje, jer je čečenski disident Turso Abdurahmanov optužio Ramzana Kadirova za nestanak! Po njegovim riječima, jedan od najbližih saradnika Vladimira Putina zna šta se desilo Salamovu, ali ne želi da otkrije ništa o nestanku boksera.

Ramzan Kadirov i Umar Salamov poznaju se već dosta dugo, a ruski bokser porijeklom iz Čečenije borio se za klub Ahmat. Svoju posljednju borbu imao je krajem septembra u Kazanju, gdje je za manje od 90 sekundi savladao Namibijca Vikapita Merora, koji mu nije bio nikakav izazov. Nakon meča, odmah poslije kratkog slavlja, dobio je video poziv preko kojeg mu je Kadirov čestitao na pobjedi, a on je uzviknuo "Ahmat sila", što je pozdrav koji čečenske jedinice koriste na frontu u istočnom dijelu Ukrajine. Salamov je tada bio miljenik Ramzana Kadirova, ali Abdurahmanov tvrdi da se nešto promijenilo...

"Kadirove, da li znaš gdje da ga pronađeš? Siguran sam da znaš. I ti, i ja i mnogi drugi znaju gdje je i gdje da ga nađemo. Ali sam u nedoumici... Šta ti je loše uradio? Nećeš nam reći? Siguran sam da je to zanimljiva priča", napisao je Turso na svom Telgram kanalu.

Pogledajte kako se Ramzan Kadirov borio protiv MMA borca Hamzata Čimaeva.

Salamov se nije pojavljivao u javnosti tokom posljednjih nekoliko mjeseci, a posljednji intervju dao je u decembru 2022. godine. Njegovi profili na društvenim mrežama neaktivni su od septembra, pa se mnogi opravdano pitaju šta se desilo jednom od najboljih ruskih boksera. O tome je nedavno vodio računa i opozicioni pokret "1ADAT", koji je naveo kako je 27 muškaraca oteto od strane režima Ramzana Kadirova.

Navodno, među njima bi mogao da se nalazi i Umar Salamov koji je prije potpisa za bokserski klub Ahmat 2016. godine karijeru uglavnom gradio u Ukrajini. On je imao ugovor sa promocijom čiji su vlasnici braća Kličko, pa se posljednjih nedjelja i to navodi kao jedan od motiva za otmicu boksera koji je tokom kratkotrajne karijere zabilježio nekoliko impresivnih rezultata.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC