• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džudisti iz Banjaluke četvrti put na renomiranom turniru u Rusiji: "Nismo odustali ni kad su svi iz Evrope to uradili!"

Autor Dragan Šutvić

Banjalučki džudisti četvrti put će biti gosti kluba u kojem je ponikao Vladimir Putin.

 džudo klub banja luka ide na turnir u rusiju Izvor: Shutterstock

Džudo klub Banjaluka učestvovaće u junu na 11. Kupu Anatolija Rahljina, u Sankt Peterburgu.

Ovaj turnir organizuje Džudo klub Turbostroitelj, u kojem je prve džudo poteze napravio aktuelni predsjednik Rusije Vladimir Putin.

"On je ponikao u ovom klubu i Anatolija zove svojim drugim ocem. Putin je, inače, nosilac osmog dana, bio je počasni predsjednik Svjetske džudo federacije, i bez njegovog učinka mislim da džudo ne bi dostigao nivo koji je dostigao", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Džudo kluba Banjaluka Zoran Ćup, podvukavši da je klub iz Banjaluke pobratim Turbostroitelja.

"Na taj turnir idemo četvrti put, nismo odustali ni kad su svi iz Evrope to uradili. To je jedan svjetski kadetski kup, sa fantastičnom organizacijom i svojevremeno podrškom Svjetske džudo federacije. Prošle godine niko iz Evrope nije došao iz poznatih razloga, mi smo kao pobratimi došli i ovaj put takođe dolazimo jer ko će kome pomoći ako neće svoj svome. Krećemo 30. maja a vraćamo se 7. juna. Takmičenje traje dva-tri dana, ali avion je taj koji nama diktira vrijeme ostajanja. Sve vrijeme tamo smo njihovi gosti, kao što će i oni biti na naš poziv, na Kup Stevana Markovića, koji će se se održati 7. oktobra ove godine."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Prošle godine je Džudo klub Banjaluka osvojio prvu medalju na ovom turniru. Bila je bronzanog sjaja, a osvojio ju je David Ožegović, u kategoriji preko 73 kilograma.

"Ožegović je imao sedam borbi, to je za naše područje nepojmljivo. Kod nas je neki prosjek 4-5 borbi, međutim jedan Nemanja Majdov, kad je bio svjetski prvak, morao je da odradi sedam borbi. Da nam apetiti sada porastu, da kažemo da sad očekujemo neko zlato, nećemo tako daleko ići. Znamo kakav nas turnir očekuje i znam koliko se ni spremaju. Koliko smo čuli od domaćina, oni se spremaju za ovaj turnir kao nikad do sad, ali daćemo sve od sebe", rekao je trener Dejan Ćup, govoreći o samom renomeu turnira.

"To je svakako najznačajniji kadetski turnir na kojem smo ikad učestvovali i na kome je vjerovatno bilo ko učestvovao na našim područjima. U jednoj kategoriji imate 50-60 samo Rusa, a kamoli ostalih iz drugih zemalja. Iako neće biti nikoga iz zemalja širom Evrope, doći će takmičari iz Mongolije, Bjelorusije, iz svih ruskih zemalja koje su po meni jače od čitave ostale Evrope", naveo je Ćup.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC