• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZBACILI SU ME JER SAM POGODILA DJEVOJČICU, A NE DJEČAKA! Šokantan intervju Japanke o diskvalifikaciji sa Rolan Garosa

Miju Kato otkrila je da su je diskvalifikovali sa Rolan Garosa zato što je skupljač loptica bila djevojčica koja je predugo plakala, a ne dječak...

 Teniserka koju su diskvalifikovali sa Rolan Garosa se oglasila Izvor: Profimedia

Japanska teniserka Miju Kato otkrila je da je diskvalifikovana sa Rolan Garosa zato što je lopticom pogodila djevojčicu koja je skupljala loptice i da se to ne bi dogodilo da je bio dječak. Njene riječi odjeknule su u svijetu tenisa i mnogi su ostali iznenađeni zbog objašnjenja koje je dobila od organizatora grend slema u Parizu.

Ona je na meču dubla u tandemu sa Aldilom Sutijadi lopticom pogodila djevojčicu, a njene protivnice Sara Soribes Tormo i Marija Bouzkova su protestovale i to je dovelo do diskvalifikacije.

"Sudija i supervizor su mi rekli 'da je skupljač loptica bio dječak, onda bi bilo sve okej'. Objasnili su mi da je djevojčica plakala duže od 15 minuta i da su morali da donesu odluku. Da je prestala poslije pet minuta, sve bi bilo u redu ili da je lpotica pogodila u ruku ili nogu, ali pošto je udarila u vrat, sve je bilo drugačije", rekla je Kato u intervjuu za teniski portal "Clay".

Uslijedilo je pitanje o njenim rivalkama, Sari i Mariji i tome da li je pričala sa njima poslije tog meča. "Bouzkova mi je poslala poruku, napisala je 'Izvini zbog ovoga danas, nadam se da ste ti i tvoja partnerka okej'. Nisam joj odgovorila, Sara mi nije poslala ništa, dok me Marija razočarala, jer smo igrale zajedno u Čarlstonu, djelovala je prijateljski"

Sve to što se dogodilo joj je teško palo.

"Provela sam nekoliko sati u svlačionici, nisam provjeravala društvene mreže, nisam pričala ni sa kim, morala sam na doping kontrolu i tamo sam takođe bila sama. Ozbiljno sam razmišljala da pokupim stvari i da odem nazad kući, u Japan."

Srećom, ostala je u Parizu i nastavila da igra u miks dublu i tamo je osvojila titulu sa Timom Pucom (Njemačka). "Ništa mi nije bilo zabavno do tog dana finala. Uspjela sam da se oporavim, dobila sam mnogo poruka podrške i hvala svima na tome. Voljela bih da igram miks i na Vimbldonu, ali nisam našla partnera", zaključila je Kato.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC