• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO NE ZVUČI DOBRO: Doktor Karlosa Alkaraza strepi zbog povreda, boji se da bi sve moglo da se promijeni

Autor Milutin Vujičić

Nimalo prijatne riječi za navijače Karlosa Alkaraza.

 Doktor Karlosa Alkaraza zabrinut zbog povreda Izvor: Profimedia

Novak Đoković poražen je u finalu Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza i već su mnogi bili spremni da taj trenutak proglase za istorijski, odnosno - "skinuli su krunu" Noletu i označili početak nove ere. Mnogi zaboravljaju da je Novak Đoković, iako mu je punih 36 godina, iste ove sezone osvojio dvije grend slem titule i da je na jednom turniru "oduzeo noge" upravo svom protivniku Alkarazu kome se sada predviđa da će godinama dominirati...

Zbog toga je oprezan Alkarazov najbliži saradnik, preciznije njegov fizioterapeut Huanho Moreno koji iz prve ruke može da potvrdi u kakvom je zaista fizičkom stanju mladi teniser iz Mursije - i da li postoji opasnost od povreda u budućnosti. Znamo da je već više puta Alkaraz propuštao turnire zbog povreda, pa su njegove riječi sada vrlo ozbiljne.

"Lijepo je čuti lijepe riječi od Novaka Đokovića, legende naše sporta... Poštujemo njegovo mišljenje i ponosan sam što je rekao tako nešto o mom teniseru", kazao je Huanho Moreno komentarišući Novakove riječi da će Alkaraz godinama biti na vrhunskom nivou i da će osvajati brojne titule: "Ipak, kada je u pitanju 'dugotrajnost', to je veoma komplikovano pitanje", naveo je fizioterapeut i time zabrinuo sve navijače španskog tenisera.

"Tenis je veoma fizički zahtjevan sport, neobično je da teniser prođe bez povreda. Možemo to da izračunamo, ali je nemoguće predvidjeti prije kraja meča. Na grend slemovima igrate najmanje po tri sata, a nekada i pet. To je veoma zahtjevan sport, kao i svaki koji ima loptu", dodao je zabrinuti Moreno.

Ipak, fizioterapeut ne odustaje i napominje da će se truditi da uradi sve kako bi Alkaraz i u narednim godinama osvajao titule, ali se svi nadaju da neće imati problema sa povredama kao što je to recimo imao Rafael Nadal.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:47
Novak Da vas čujem
Izvor: Sportklub
Izvor: Sportklub

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC