• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dominirao na golu Čelsija i Arsenala, sad briljira na hokejaškom terenu: Petr Čeh upisao 62 odbrane na meču!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Čak i veliki Petr Čeh ponekad mora da prilegne. Mora da je iscrpljen nakon 62 odbrane", objavio je njegov klub na Tviteru, pošto je legendarni Čeh proglašen za igrača utakmice.

 Petr Čeh Izvor: Facebook/Oxford City Stars/Paul Foster

Legendarni golman Čelsija i Arsenala, Petr Čeh, nakon sjajne fudbalske započeo je drugu karijeru - u hokeju na ledu - i tamo se odlično snalazi.

Četrdesetjednogodišnjak igra za poluprofesionalni hokejaški tim Oksford Siti Stars, klub koji se takmiči u trećoj diviziji britanskog hokeja na ledu. Nakon što je odlučio da završi fudbalsku karijeru, okrenuo se hokeju na ledu. Prvo je nastupao za Gildford Feniks, zatim sa Čelmsford Čiftejns, kratko je trenirao i sa NHL timom Čikago Blekhoksima, a Oksford Siti Stars mu je treći hokejaški klub u karijeri.

Zanimljivo, nekadašnji reprezentativni fudbalski golman Češke Republike odlučio je da tokom hokejaške karijere nosi dres sa brojem 39 - isti onaj koji je nosio legendarni Čeh Dominik Hašek. Popularni "Dominator" smatra se jednim od najboljih hokejaških golmana u istoriji ovog sporta.

Nekadašnji fudbalski golman odlučio je da se vrati prvoj ljubavi, s obzirom da je kao junior igrao hokej u Češkoj. Potom se okrenuo fudbalu - prvo je nosio dres omladinskih selekcija Viktorije iz Plzenja, zatim je natupao za Hmel Blšani, a potom i Spartu iz Praga. Prvi inostrani klub bio mu je Ren, nakon čega se otisnuo u Englesku.

Čeh je sada u pobjedi svog tima protiv Stetema 3:2 odigrao spektakularan meč, s obzirom da je obranio nevjerovatnih 62 od 64 udarca.

"Čak i veliki Petr Čeh ponekad mora da prilegne. Mora da je iscrpljen nakon 62 odbrane", objavio je njegov klub na Tviteru, nakon što je legendarni Čeh proglašen za igrača utakmice.

Ovo je bila druga nagrada koju je Čeh dobio, nakon što je takođe bio igrač utakmice na svom debiju za klub prošlog vikenda.

On je prvobitno usklađivao svoju poluprofesionalnu karijeru u hokeju na ledu s poslom tehničkog direktora u Čelsiju. Međutim, nije ostao u klubu pošto je Tod Beli preuzeo klub i nakon što je okončana era Romana Abramoviča u londonskom klubu.

Petr Čeh odigrao je 633 utakmice u engleskom fudbalu i osvojio 14 trofeja tokom karijere. Drži rekord po broju utakmica bez primljenog gola u istoriji Premijer lige - 202. Takođe drži rekord po broju utakmica u kojima je nesavladan tokom jedne sezone (24), koji je postigao s Čelsijem u sezoni 2004/05. pod vođstvom Žozea Murinja.

On je jedini golman koji je osvojio Zlatnu rukavicu Premijer lige s dva različita tima i ovogodišnji je član Kuće slavnih Premijer lige.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC