• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok dan pred početak sezone - svjetski šampion završio karijeru: Sa 23 godine rekao dosta, pa otišao na sud!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nevjerovatna situacija samo dan pred početak sezone u alpskom skijanju, Lukas Braten je završio karijeru!

 Lukas Braten završio karijeru Izvor: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Veliki šok u svijetu skijanja pošto je najbolji slalomaš na svijetu Lukas Braten iznenada riješio da stavi tačku na karijeru sa 23 godine. Norvežanin, koji je prošle godine osvojio mali Kristalni globus kao najbolji u generalnom plasmanu Svjetskog kupa u slalomu, sada je zbog sukoba sa Skijaškim savezom Norveške riješio da ostavi skijanje.

"Prvi put u posljednjih šest mjeseci sam srećan nakon ove odluke. Prvi put nakon niza godina osjećam se slobodno. Da bih nastavio da skijam u ovom sistemu, ne samo da moram da ostavim svoje snove po strani, već i svoju sreću i radost. Nisam bio spreman za to", poručio je Braten na startu nove skijaške sezone. 

On je odluku o završetku karijere saopštio samo dan prije početka nove ski sezone u Sedenu u Austriji, a dio Svjetskog kupa je bio od 2019. godine kada mu je bilo samo 18 godina. Prošle godine je u generalnom plasmanu bio četvrti, u slalomu prvi, u veleslalomu sedmi. U karijeri ima pet pojbeda i 12 podiuma,. a upravo je u Sedenu 2021. godine upisao prvu pobjedu u karijeri 18. okotobra. Učestvovao je na Zimskim olimpijskim igrama 2022. godine, ali nije završio ni slalom ni veleslalom.

Razlog za povlačenje harizmatičnog Bratena je sukob sa Skijaškim savezom Norveške. Od samog početka karijere Braten je u konstantnim svađama sa krovnom organizacijom. Ratuju oko prava na imidž i sponzorstava, a kada je jesenas Braten bio dio reklamne kampanje jednog brenda koji ne sponzoriše skijaški savez njegove države sukob je eskalirao. Bilo je prijetnji sudom i sada je Norveška ostala bez jednog od najboljih sportista. 

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC