• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija bez Lige šampiona! Sve se zna za sezonu 2024/25, čak i tzv. Kosovo ima mjesto!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

EHF je objavio rangiranje nacionalnih liga i federacija za narednu sezonu. Ima tu i dobrih vijesti za Srbiju, ali Liga šampiona nije ni na vidiku.

 Srbija bez klubova u Ligi šampiona Izvor: MN PRESS

EHF je izbacio listu po kojoj će dijeliti mjesta u evrokupovima za narednu sezonu i Srbija za sada ne stoji loše. Daleko su i rukometaši i rukometašice od Lige šampiona, ali će po svemu sudeću u obje kategorije imati mjesto u Ligi Evrope i EHF kupu.

Što se tiče muškog dijela, Španija, Njemačka, Poljska, Francuska, Danska, Mađarska, Portugal i Norveška imaju sigurno mjesto u Ligi šampiona, a kako je Bjelorusija i dalje suspendovana, njeno mjesto neće dobiti 10. Ukrajina već će se umjesto šest dodijeliti sedam specijalnih pozivnica.

Nema Srbija zagarntovano mjesto ni u Ligi Evrope, gdje je ove godine konačno dobila predstavnika u vidu Vojvodine, tu se nalazi na 23. mjestu dok 18 federacija dobija direktna mjesta. Ipak, kako Rusije nema jer je suspendovana, otvaraju se još dva mjesta u Ligi Evrope pored osam postojećih, pa među deset timova koji će dobiti vajld kard mora biti makar jedan iz Srbije. Što se tiče EHF kupa, tu su za sada na četiri zagarantovana mjesta, vidjećemo da li će se to smanjiti na tri ako šampion Srbije zaigra u Ligi Evrope, mada je to malo vjerovatno.

Što se tiče dama o Ligi šampiona nema govora, ali zato Srbija može da računa na čak dva mjesta u Ligi Evrope i dva mjesta u EHF kupu. Ipak situacija bi mogla da bude mnogo bolja s obzirom na to da Crna Gora ima garantovano mjesto u Ligi šampiona, da je Hrvatska blizu tog mjesta, a da mjesto u Ligi Evrope ima čak i "Kosovo". Vidjećemo da li će ambiciozni projekat Crvene zvezde tu nešto promijeniti...

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC