• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Doboju proslavili 45 godina postojanja teniskog kluba!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Teniski klub Doboj obilježio je u petak uveče 45 godina postojanja.

 Teniski klub Doboj proslavio 45 godina postojanja Izvor: SRNA/Aleksandar Lukić

Selma Čabrić, ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić prisustvovala je svečanosti povodom obilježavanja 45 godina postojanja Teniskog kluba Doboj.

Njoj je uručena Plaketa za podršku u organizovanju međunarodnih turnira i tom prilikom je istakla da su uspjesi Teniskog kluba Doboj na ponos ovom gradu i Republici Srpskoj, prenijela je agencija "Srna". Naglasila je da je dobojski klub iznjedrio mnogo uspješnih tenisera poput Andreja Nedića i Marka Maksimovića, dok još mnogo dječaka i djevojčica čekaju da svoj talent pretoče u uspjeh.

"Moram da pohvalim te ljude koji su, što se tiče Ministarstva porodice, omladine i sporta, nama važna karika u Ljetnoj školi sporta", rekla je novinarima Čabrićeva i poručila da je Doboj grad velikog srca i vrijednih ljudi.

Predsjednik Skupštine dobojskog Teniskog kluba Miodrag Marković istakao je da Dobojlije posljednju deceniju dominiraju tenisom, kako organizacijom međunarodnih takmičenja, tako i kvalitetom i osvojenim turnirima.

Marković je ukazao na potrebu da ovaj klub održi finansijsku stabilnost, te ojača i omasovi predtakmičarski, takmičarski i rekreativni pogon.

On je naveo da je 13. po redu "Tenisko veče" manifestacija tokom koje članovi ovog kluba, osim druženja, sumiraju ovogodišnje rezultate, a najzaslužnijim budu uručena priznanja.

Sekretar Teniskog kluba Doboj Dragan Dragičević rekao je da su jedini klub u BiH koji već 16 godina organizuje tri jaka međunarodna turnira - ITF fjučers iz kategorije M15, koji je na listi manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, ITF turnir iz kategorije J5, te Tenis Evropa.

Osim toga, dodao je Dragičević, klub organizuje, i prvenstvo veterana, te regionalni memorijalni turnir "Ljubiša Miladinović".

Dragićević je naglasio da bi izgradnja zatvorene sportske dvorane, za šta su potrebna značajna novčana sredstva, omogućilo klubu da organizuje kvalitetnije i jače turnire.

Teniski klub Doboj iznjedrio je mnoge talente, među kojima Luku Đurđevića, osvajača prve titule za ovaj klub sa turnira Tenis Evropa, Andreja Nedića, koji je trenutno 589. igrač na ATP listi, Marka Maksimovića, osvajača završenog masters turnira Tenis Evropa u Monte Karlu, te Saru Tripić ovogodišnju najbolju teniserku Republike Srpske i BiH do 12 godina i reprezentativku BiH.

Šef stručnog štaba Denis Spahić rekao je da dobojski klub ima mnogo talenata, budućih šampiona i osvajača medalja.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC