• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo koliko Novak plaća Ivaniševića: Trpi psovke, a za 2023. dobio lijepe pare - rade na procenat

Otkriveno je koliko Novak Đoković plaća Gorana Ivaniševića i koliko je dao svom treneru za 2023. godinu.

 Goran Ivanišević plata Izvor: Profimedia

Novak Đoković završio je jednu od najboljih sezona u karijeri na prvom mjestu ATP liste. To je posledica osvajanja tri grend slema, dva mastersa i završnog mastersa u Torinu, tako da je samo od tenisa inkasirao 15.936.097 dolara, čime je naravno neprikosnoven na listi zarada za 2023.

Naravno, tenis je skup sport i već je dio tog novca potrošio tokom godine, a jedan ide i na račun njegovog prvog trenera Gorana Ivaniševića. Njih dvojica inače "rade na procenat" odnosno zarada hrvatskog trenera u najvećoj mjeri zavisi od Noletovih rezultata, a s obzirom na spomenuto - i koliko je Đoković dominirao tokom 2023. godine - i "Zec" može i te kako da bude zadovoljan koliko je privredio.

Tako je prema nekim procjenama, koje nisu do kraja precizne, Goran Ivanišević zaradio 1,5 miliona dolara. Podsjetimo, njih dvojica sarađuju od 2019. godine, što će reći da je Ivanišević približno istu sumu novca zarađivao i prethodnih sezona, pošto Đoković igra na približno istom nivou svake godine.

Jedino što nekada treba da istrpi su Noletove "bubice" kada se naljuti i počne da vrijeđa, ali ističe Ivanišević da se već navikao na to i da ne mari pretjerano:

"Srećan sam što treniram genija, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista uopšte. Nesrećno je da se samo pobjede računaju. Finale nije dovoljno, to je kao da niste ni došli na turnir. Lakše mi je jer smo iz istog regiona i razumijem mnogo stvari koje radi i unapred sam spreman za njih. I ja sam isto radio, ali sad kao trener moram da budem smireniji i staloženiji", rekao je nedavno on.

Podsjetimo, samo od tenisa Đoković je zaradio oko 180 miliona dolara tokom karijere, a vrlo je moguće da će sljedeće sezone premašiti i "magičnu brojku" od 200 miliona. Naravno, u ovo nisu uračunati sponzorski ugovor od kojih takođe dosta zarađuje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC