• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je Srbija ispala sa Mundijala: "Fale nam šuteri, treneri moraju da ih stvaraju!"

Autor Dragan Šutvić

Predsjednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić rezimirala je utiske sa, za Srbiju, završenog Svjetskog prvenstva.

 predsjednica rukometnog saveza srbije o svjetskom prvenstvu  Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Srpske djevojke su na Svetskom prvenstvu završile takmičenje kao 21. a podmlađenom sastavu je svakako falilo i kvaliteta. Ipak, ono što je jasno da su ove devojke dobile veliko iskustvo i ostaje nam da se nadamo da će 50 dobrih minuta protiv Danske i Poljske i 45 protiv Nemačke narednog puta biti 60!

Za sajt Rukometnog saveza Srbije je o stanju u srpskom ženskom rukometu govorila i predsjednica Milena Delić. Nekada legendarna rukometašica sada je istakla da je glavni cilj ovog tima i samog saveza ostvaren plasmanom u drugu fazu nakon pobjede nad Čileom. 

"Samo Svjetsko prvenstvo nije donijelo velika iznenađenja, u završnicu su se plasirale reprezentacije od kojih se to očekivalo. Naš cilj prije odlaska u Dansku je bio prolazak u glavnu rudnu što je i ostvareno. Djevojke su se borile i svaka je pružila maksimum u ovom trenutku uzimajući u obzir da smo bili jedna od najmlađih reprezentacija na ovom prvenstvu. Skoro nijedna od njih nije do sada bila nosilac ekipe, dok je mnogima ovo prvo veliko takmičenje. Ne bih da zvuči kao opravdanje, ali neke od njih su igrale i pod visokom temperaturom, jer su željele da se stave na raspolaganje i daju doprinos", ističe predsjednica RSS.

Poslije kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo vidjeli smo emotivan oproštaj pet iskusnih reprezentativki od dresa nacionalnog tima. Sada je ovo neki potpuno drugi tim i cilj je da se on razvija i poboljšava.

"Ono što je za ovu mladu ekipu važno i značajno jeste to što su odigrale šest jakih utakmica koje će im pomoći i daljem rastu i razvoju. Kada se poslije porođaja rukometu vrati Jovana Kovačević i priključi još nekoliko mlađih i povremenih reprezentativki, moći ćemo da stvaramo ekipu u dužem ciklusu", naglasila je Milena Delić. 

Ipak ni rukomet nije reprezentativni sport kakav je bio do skora pa je tako sve manje vremena da nacionalni timovi zajedno rastu i treniraju. 

"Postaje krucijalno važno kako i na koji način teče njihov trenažni proces u klubovima i koliku minutažu imaju. Kada su nacionalna okupljanja nema se vremena za rad na fizičkoj spremi, već tu treba da bude fokus na taktičkom i igračkom usavršavanju. Moraće mnogo da se radi na tome da igračice dobiju plan i program koji će na polju fizičke pripreme sprovoditi kada nisu u nacionalnoj selekciji", dodala je MIlena Delić. 

Jasno je i šta nedostaje ovom timu. Na crti su Katarina Bojičić, Emilija Lazić i Edita Nuković iskazale kvalitet, krila su bila odlična, Marija Čolić i mlada Kubina Moli su znale da zablistaju...

"Vidljivo je kao nedostatak u perspektivi na kom će morati da se radi u saradnji sa Zajednicom trenera RSS, na koji način kroz klubove i mlađe selekcije stvarati bekove šutere i kako poboljšati individualni rad na tehnici igrača u njihovim klubovima. Nije sve tako crno, ali nas očekuje rudarski posao koji uz odsustvo sujete i zajednički rad svih nas može da doprinese poboljšanju ženskog rukometa u Srbiji", zaključila je Delić.

Pogledajte

00:39
Uroš Bregar
Izvor: RSS
Izvor: RSS

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC