• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oskar Pistorijus pušten iz zatvora: Prije 11 godina svirepo ubio djevojku, sramno se branio, a sad izašao na slobodu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poznati sportista pušten je na slobodu, samo 11 godina pošto je ubio svoju djevojku u domu u Pretoriji.

 Oskar Pistorijus pušten iz zatvora Izvor: Profimedia

Čuveni paraolimpijski šampion Oskar Pistorijus (37) pušten je iz zatvora samo 11 godina nakon što je ubio svoju djevojku Reve Stenkamp. Pistorijus je usmrtio Stenkamp 14. februara 2013. godine u njihovom domu u Pretoriji. Upucao ju je četiri puta, priznavši to na sudu, međutim istakao je da je to uradio jer je mislio da se radi o lopovu.

Pistorijusu je odobren "uslovni otpust" pošto je od 2014. godine bio u zatvoru zbog ubistva djevojke, potvrdile su vlasti u njegovoj Južnoafričkoj Republici. Poslije sramne odbrane da je upucao jer se uplašio provalnika, Pistorijus je osuđen za "ubistvo iz nehata" i na osnovu toga je dobio samo pet godina zatvora i još tri godine uslovno. Prvo je 2015. godine pušten u kućni pritvor, što je Vrhovni sud oborio i potom ga osudio za ubistvo. Tako je 2016. godine osuđen na šest godina zatvora, da bi nakon žalbe državnih tužilaca to produženo na 15. Takvu kaznu neće odslužiti jer je tražio uslovni otpust i dobio ga.

Pistorijusu su obje noge ispod koljena amputirane još kada je imao 11 mjeseci, da bi se još kao dijete okrenuo sportu. Bio je najveća paraolimpijska senzacija jer je osvojio šest medalja na paraolimpijskim igrama (Atina, Peking i London), uz još po srebru i bronzu.

Sve to palo je u vodu kada je u svom domu izvršio strašan zločin za koji je pravosnažno osuđen, a teško da će advokati i porodica nesrećne Reve Stenkamp biti zadovoljni kaznom koju je odslužio.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC