• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija pregazila sve autsajdere - slijedi ono pravo!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacija Srbije iskoristila grupu za zagrijavanje, sada je očekuje meč za povratak u Top 8 društvo.

 vaterpolo evropsko prvenstvo srbija u osmini finala protiv francuske Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije pobijedila je Maltu 21:4 (5:0, 6:1, 5:1, 5:2) u posljednjoj utakmici grupne faze druge divizije na Evropskom prvenstvu u vaterpolu u Hrvatskoj. Sa tri više nego ubjedljive pobjede (ranije i protiv Izraela i Njemačke), "delfini" su ušli u osminu finala, gdje će igrati protiv Francuske u sredu od 18.30 časova, a pobjednik tog duela u četvrtfinalu ići će na Mađarsku. Taj duel na programu je u petak.

S obzirom na to da je Srbija izborila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva i prije duela protiv Malte, selektor Uroš Stevanović odmarao je Radomira Drašovića i Nemanju Ubovića, koji će biti mnogo potrebniji u duelu protiv Francuza. S tom utakmicom u mislima, "delfini" su ipak našli fokus da mirno savladaju Maltu, sačuvavši i snagu i spremnost igrača.

"Tok igre je bio takav da je Srbija lako realizovala prva četiri napada a da su Maltežani tokom osam minuta uputili samo dva udarca ka Filipoviću i to sa deset metara. U drugoj četvrtini su se Maltežani raspucali, poslije 12 minuta postigli gol sa igračem više i natjerali Filipovića na sedam odbrana. Napad je bio produktivan, dva puta vrlo raspoloženi Milojević, pa majstorije Radulovića i Nikole Jakšića, uz dva gola Strahinje Rašovića. Nije lako odraditi ovakvu utakmicu. Obje ekipe su više mislile o narednim ispitima a ostaje podatak da su Srbi zabilježili i treći ubjedljiv trijumf i da tek sada počinje ono pravo", navedeno je u izvještaju na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

"Vidi se po ostvarenim rezultatima da ne pripadamo ovoj donjoj grupi. Sada je na nama da se u utakmici sa Francuskom vratimo u top osam u Evropi. Spremali smo se za taj meč. Nadam se da smo spremni", rekao je poslije meča selektor Uroš Stevanović.

Podsjetimo, reprezentacija Srbije je u novom formatu Evropskog prvenstva u vaterpolu završila u drugoj diviziji jer je na prethodnom Evropskom prvenstvu, u Splitu, zauzela razočaravajuće deveto mjesto. Sada je vrijeme da se pobjedom protiv Francuske srpski tim vrati tamo gde pripada - u društvo najboljih na Starom kontinentu.

  • Bazen Mladost. Sudije: Evers (Holandija), Copić (Hrvatska). Igrač više: Srbija 3 (2), Malta 2 (1). Peterci: Srbija 1 (1).
  • SRBIJA: Filipović, Mandić 1, S.Rašović 3, Ranđelović 3, Lazić 1, Radulović 3, P. Jakšić 1, N.Jakšić 3, Vico 1, Milojević 4, Lukić, V. Rašović 1, Mitrović.
  • MALTA: Tanti, Faruđal, Kačia 1, Bonavia, Muskat 1, Kutajar 1, Abela, N.Zamit 1, D Zamit, Azopardi, Busutil.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC