• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa Hrvatske na Australijan openu: Dok su gledali Novakov meč, svi njihovi teniseri su poslani kući!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U Hrvatskoj su se nadali da Dino Prižmić može da iznenadi Novaka Đokovića, ali od toga nije bilo ništa. Da stvar bude gora, četiri hrvatska tenisera su ekspresno završila svoje učešće na turniru.

 Svi hrvatski teniseri ispali sa Australijan opena Izvor: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srbija se prvog dana Australijan opena radovala pobjedi Novaka Đokovića, a Hrvatska će se truditi da ovakav dan zaboravi! Tri njihova tenisera su pala već na startu takmičenja, a jedan upravo u duelu sa Novakom.

Nije se mnogo očekivalo od 18-godišnjeg Dina Prižmića u duelu sa Novakom Đokovićem u prvom kolu i on je iznenadio mnoge. Hvalio ga je sam Novak hvalio ga je poslije meča i Nik Kirjos, ali jednostavno nije tu bilo dovoljno kvaliteta da se iznenadi najbolji ikada. Novak je na kraju pobijedio sa 6:2, 6:7, 6:3, 6:4 i prošao u drugo kolo gde čeka Polmansa ili Popirina.

Dobra partija mladog talenta ipak neće mnogo utešiti Hrvate. Nekadašnji osvajač grend slema Marin Čilić je kiksirao i izgleda da mu se polako ali sigurno bliži kraj karijere jer ga je u prvom kolu dobio Mađar Fabijan Marošan 6.1, 2:6, 6:2, 7:5 i tako ga je eliminisao odmah na startu turnira.

Treći poraz Hrvata došao je u poslednjem meču dana kada je Frensis Tijafo rutinski dobio Bornu Ćorića. Amerikanac je na kraju bio bolji sa 6:3, 7:6, 2:6, 6:3. Ako znamo da je i Borna Gojo morao da otkaže svoj meč sa Robertom Karbaljesom Baenom i prepusti mesto u žrebu Ugu Gastonu to znači da su Hrvati već na startu ostali bez ijednog predstavnika u muškom singlu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC