• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Primijetio sam tri čudne stvari kod Novaka! Siner zbog ovoga ne slavi: Đoković? Vidio sam odmah...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Janik Siner skrenuo pažnju medijima da Novak Đoković jednostavno nije igrao ni blizu nivoa koji smo navikli od njega.

 Janik Siner iskoristio loš meč Novaka Đokovića Izvor: YouTube/Eurosport Tennis/Eurosport/Screenshot

Novak Đoković prvi put u karijeri zaustavljen je u polufinalu Australijan opena pošto ga je rano jutros nadigrao Janik Siner (3:1). Đoković je olako ispustio dva seta, osvojio je tek tri gema u njima što mu se nikad na grend slemovima nije desilo, pa je na konferenciji za medije - nakon čestitki na račun Italijana - rekao da je i sam "bio u šoku" zbog očajnog nivoa tenisa koji je prikazao.

Po sopstvenom priznanju, bio je to jedan od njegovih najlošijih nastupa na grend slemovima, a Janik Siner je skrenuo pažnju medijima da se "ne zanosi previše pobjedom" pošto je primijetio da nešto nije bilo u redu sa Đokovićem. Obraćajući se medijima, dao je svoj sud o onome što je mogao da vidi iz prve ruke.

"Prva dva seta vidio sam da nije dobro udarao lopticu, nije je udarao kako umije, takođe nije se dobro kretao. Mislim da nije bio fokusiran kao što ga obično viđamo u ovakvim mečevima. To sam primijetio", kazao je Siner koji se nije previše opuštao kada je to primijetio nego je insistirao da igraju tenis visokog nivoa, koji u tom trenutku Đoković nije mogao da isprati i zato je "dok si rekao keks" vodio 2:0.

"Ali, vidite, morate biti spremni ako se to promijeni, što se i desilo u trećem i četvrtom setu kada smo igrali na istom nivou. Takođe, Novak je najbolji riterner u istoriji, a nije imao brejk šansu i statistika dosta govori. Dešava se u tenisu da imate loš dan i tada je jako teško da pobijedite. Vidio sam u prvom setu da nije igrao dobro, ali sam se trudio da igram ja na svom nivou."

I sam Đoković je pričao o tome da cijeli turnir nije igrao na nivou koji je očekivao od sebe, odnosno bio je zadovoljan samo kako je igrao protiv Adrijana Manarina, ali još ne znamo koji je razlog tome. Uoči turnira, Đoković je doživio povredu zgloba koja ga je na neko vrijeme izbacila iz ritma, potom je bio prehlađen i jedva je uspijevao da diše na vrelom australijskom suncu, dok je bilo i nekih taktičkih promašaja zbog kojih se svađao sa Ivaniševićem.

Izvor: Saeed KHAN / AFP / Profimedia

Zbog toga mu se nova generacija približila, više nego neke prethodne:

"Karlos, Rune i ja smo skroz drugačiji teniseri. Imam osjećaj da je svako od nas mentalno drugačiji, ali ono što nam je zajedničko je da vjerujemo u sebe i to dosta pomaže. U tenisu kada vjerujete, to je već velika prednost. Mislim da smo srećni što smo imali sreće da vidimo Novaka kako trenira, nadamo se da će se vratiti Rafa da vidimo i njega, imao sam sreće da ga vidim u Adelejdu, dok sa Federerom nisam imao sreće. Na neki način, uvijek pokušavam da učim od njih i to je uvijek bio dio procesa koji nije završen. Mislim da još možemo da napredujemo i srećan sam zbog svog prvog finala u Melburnu. Znam da moram još da napredujem!", naglasio je Siner.

Podsjetimo, Janik Siner će u finalu Australijan opena igrati protiv boljeg iz duela Aleksandera Zvereva i Danila Medvedeva, dok bez obzira ko pobijedi - Novak Đoković će i dalje biti prvi teniser svijeta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC