• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal zbog dugova uzeo arapski novac? Šokantna objava poznatog komentatora: Oni su sve to "počistili"

Rafael Nadal navodno je zbog dugova u svojoj akademiji odlučio da uzme novac iz Saudijske Arabije...

 Rafael Nadal uzeo arapski novac zbog dugova Izvor: William WEST / AFP / Profimedia

Rafael Nadal postao je ambasador teniskog saveza Saudijske Arabije. Na taj način čelni ljudi ove organizacije pokušavaju da naprave proboj i da preko Španca kao "zaštitnog lica" privuku još veću pažnju i više turnira. Nešto slično kao što su uradili sa fudbalom.

Rafina odluka iznenadila je mnoge, prije svega njegove navijače koji nisu očekivali da će tako nešto da uradi. Zašto se odlučio na ovako nešto? Poznati teniski komentator Krejg Šapiro tvrdi da je razlog za to veliki dug koji je napravljen u njegovoj akademiji i koji je poslije toga "nestao".

Na društvenim mrežama ga je jedan od navijača pitao baš za taj detalj. Uslijedio je odgovor koji je uzburkao javnost. "Rekli su mi da je imao veliki dug u akademiji koji su Saudijci 'očistili' poslije dogovora koji su postigli", napisao je Šapiro.

Izvor: Printscreen/Instagram/cshaptennispod

Jasno je da sve ovo treba uzeti sa velikom dozom rezerve. Posebno ako se uzme u obzir da je Nadal u karijeri samo od tenisa i turnira zaradio oko 135 miliona dolara. Uz to je već zakazao i egzbiciju sa Karlosom Alkarazom pred turnir u Indijan Velsu i to će prenositi "Netfliks". Takođe će, sa Novakom Đokovićem, učestvovati i na egzibicionom turniru u Saudijskoj Arabiji u oktobru i svaki od učesnika zaradiće po 1,5 miliona dolara, a pobjednik će dobiti 6 miliona.

Za sada se Rafa nije oglašavao povodom ove saradnje, niti je detaljnije pričao o tome. Očekuje se da će to biti tema interesovanja medija na prvoj sljedećoj konferenciji na kojoj se pojavi...

Podsjećanja radi, zbog povrede i operacije Nadal nije igrao tenis skoro godinu dana, još od Australijan opena prošle godine. Krajem godine saopštio je da se vraća na teren i početkom 2024. učestvovao je na turniru u Brizbejnu gdje je dobio dva meča, izgubio treći i poslije toga je saopštio da ipak neće igrati na Australijan openu jer nije dovoljno spreman. Vratio se u Španiju i trebalo bi da učestvuje na turniru u Dohi (od 19. do 24. februara).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC