• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković šokirao porukom iz Amerike! Pomenuo Nadala, pa kraj karijere: "Završava se, tužno je..."

Autor Dušan Ninković

Novak Đoković najavio da neće još dugo igrati tenis i da je blizu kraj njegove veličanstvene karijere.

 Đoković pominjao kraj karijere Izvor: Profimedia/Shutterstock Edit

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković vraća se poslije pet godina u Indijan Vels, gdje će se narednih dana boriti za titulu na prvom Mastersu u sezonu. Iako je bilo najavljeno, na ovom turniru neće biti španskog tenisera Rafaela Nadala, koji se ipak povukao sa turnira u posljednjem trenutku. Taj detalj, ali i Novakovi rekordi iz prethodne godine, bili su glavna tema konferencije srpskog tenisera pred novinarima u Kaliforniji.

Đoković je pomenuo Nadala, Federera i Mareja, a zatim šokirao sve prisutne rečenicom "Rafa i ja nećemo još dugo igrati". Jasno je da se španskom teniseru bliži kraj karijere i da je trenutno u toku njegova oproštajna turneja, ali Novak je ranije isticao da će nastupati sve dok je konkurentan na najvećim svetskim turnirima - da li se nešto promijenilo, pa Đoković najavljuje odlazak u penziju?

"Njih dvojica su, uz Endija Mareja, bili nerazdvojni dio mog razvoja kao igrača i svega što sam postigao. Za to su mnogo zaslužna rivalstva sa njima. Svi znamo da će ti trenuci doći za sve nas, ali kada zapravo dođu i kada zapravo shvatiš da je to to... Rodžer je završio karijeru, Rafa i ja nećemo još dugo igrati - jedna era se završava, i tužno je. S druge strane, toliko je divnih trenutaka i mečeva, rekorda koje smo postavili pojedinačno, ali i kao grupa. Možda i najveća rivalstva u istoriji sporta između nas trojice-četvorice", rekao je Novak Đoković u SAD.

Ova izjava najboljeg srpskog sportiste stigla je nakon što se Rafael Nadal povukao sa Indijan Velsa. Tima je postalo jasno da Španac nije u idealnom stanju i da ćemo ga ove sezone videti na tek nekoliko turnira. Novak se osvrnuo i na to. "Hajde da vidimo koliko još možemo, tužno je što je Rafa morao da se povuče. Putovali smo skupa u SAD. Nije bilo planirano, ali bilo je lijepo vidjeti njegovu porodicu i njega. Znam da je došao rano jer je želio da se prilagodi vremenskoj zoni, da trenira što je više moguće i da se spremi. Dao je sve od sebe, ali nije bilo suđeno. Uvijek je želio da bude na vrhuncu na šljaci, na Rolan Garosu", zaključio je Đoković.

Generacija u kojoj su bili Novak Đoković, Rafael Nadal i Endi Marej, uz nešto starijeg Rodžera Federera, nosila je svjetski tenis više od dvije decenije. Uz povremene bljeske igrača poput Stena Vavrinke, Marina Čilića, Keija Nišikorija, francuskog tandema Conga - Monfis i drugih, gledali smo najbolju eru u istoriji ovog sporta. A šta ćemo kad odu? Novak Đoković tvrdi da je tenis u dobrim rukama.

"Novi klinci su tu - Alkaraz, Siner, Rune lideri su nove generacije, tu su i Medvedev, Cicipas, Zverev, Rubljov, svi oni su nevjerovatni. Mislim da je tenis u dobrim rukama - nadam se da naš doprinos u posljednjih dvadeset godina može da doprinese daljem razvoju sporta, to svi želimo, niko nije veći od tenisa kao sporta", zaključio je najbolji svih vremena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC