• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znalo se da će Novak da izgubi od anonimusa: (Ne)očekivan poraz najvećeg ikada, sve je dio većeg plana!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković je poražen u Indijan Velsu. Neočekviano? Nekome da, ali ipak možda i ne.

 Novak Đoković znalo se da će izgubi u Indijan Velsu  Izvor: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Novak Đoković je šokirao svoje navijače i tenisku javnost porazom u trećem kolu turnira u Indijan Velsu. Porazio ga je mladi 20-godišnji Italijan Luka Nardi 6:4, 3:6, 6:3 i tako ga poslao pravac u Floridu gdje će se naredne nedjelje prvi na ATP listi pojaviti na turniru u Majamiju. Tj. trebalo bi, jer je prijavljen i planirao je da igra taj turnir, ali mu je poraz od Nardija probudio neke sumnje. 

"Da, za sada hoću. Vidjećemo. Prije deset minuta sam bio na terenu, glava mi je i dalje malo vruća. Potrebno mi je dan-dva da razmislim šta želim da uradim", rekao je Đoković posle meča. 

Iako ima mnogo razloga da se misli da je ovaj poraz presedan, on to ipak nije. Istina, Novak je prvi put u karijeri izgubio od laki luzera, takođe poražen je od tenisera 122 mjesta lošije rangiranog od njega, a treba pomenuti da nije izgubi od ovako loše rangiranog igrača 16 godina. Ipak... 

OVO SE DALO OČEKIVATI!

Izvor: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako? Jednostavno, iako je Novak osvajao Indijan Vels rekordnih pet puta, posljednji put se to desilo 2016. godine i od tada je on u Kaliforniji redovno ređao kikseve, iako je samo dva puta u karijeri bio lošiji od rezultata koji je postigao sada. 

Gori je bio 2006. godine kada je kao klinac ispao već u prvom kolu. Tada je pod zastavom Srbije i Crne Gore, kako se još uvijek zvala državna zajednica na turniru koji je tada nosio naziv Pacifik lajf open izgubio 6:3, 6:4 od Žilijena Benetoa. Rodžer Federer je tada na vrhuncu dominacije osvojio turnir i vjerovatno nije ni obratio pažnju na klinca iz Beograda koji je ispao u prvom kolu, 

A onda je Novak Đoković nakon serije titula već 2017. godine krenuo da ređa neočekivane poraze na Indijan Velsu. Došao je 2017. da odbrani titulu, izbacio je jedva Kajla Edmunda u drugom kolu, namučio se sa Huanom Martinom Del Potrom sa kojim je u trećem kolu igrao tri seta, a onda ga je izbacio Nik Kirjos 6:4, 7:6, pa smo poslije godinama morali da ga slušamo kako se hvali tom pobedom. 

Godinu dana kasnije je izgubio od Tara Danijela 7:6, 4:6, 6:1 i to je bio nastavak njegovih muka poslije kojih su mnogi mislili da slijedi kraj karijere. Godinu dana kasnije uspio je da savlada samo Bjorna Fratanđela, a onda ga je vrlo lako pobijedio iskusni Nijemac Filip Kolšrajber 6:4, 6:4. 

NE BRINITE, TU JE ON! 

Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak je zatim morao da čeka godinama da se ponovo pojavi na terenu u Kaliforniji. Otkazan je turnir zbog pandemije virusa korona 2020. godine, a onda mu je nekoliko puta zabranjeno da uđe u Ameriku jer nije bio vakcinisan. Sada se vratio i zapravo je sasvim prirodno što nije blistao. 

Godinama nije igrao na ovom terenu i trebalo mu je vremena da se navikne, a kako je karijera odmicala vrelina i brzina Indijan Velsa, loptice koje previše odskaču nisu odgovarale njegovom veteranskom stilu igre. Zato ne treba previše lomiti glavu oko ovog poraza. Đoković je dobio dodatne bodove i ne prijeti mu pad sa prvog mjesta na tabeli, a uostalom zanima ga samo priprema za šljaku i Rolan Garos. Vidjećemo kako će se prikazati u Majamiju, ali čak i da se tamo nešto slično desi to nije znak da se karijera bliži kraju i da Novak više ne može. Amerika je usputna stanica, ove godine sve oči su uprte u Pariz, Iz dva razloga, znamo svi koja. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC