• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saudijci poslali ponudu od milijardu dolara! Tektonski poremećaji u tenisu, postoji i rok za odgovor!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ljudi iz Saudijske Arabije spremni su da ulože milijardu dolara u jedan teniski turnir...

 Saudijska Arabija ulaze milijardu dolara u tenis Izvor: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tektonski poremećaji u svijetu tenisa! Saudijska Arabija spremila je ponudu od milijardu dolara u cilju da spoji muški i ženski tenis. Pregovori o tome vodili su se tokom turnira u Indijan Velsu i prvi čovjek ATP Andrea Gaudenzi je tamo otkrio detalje ponude prenosi britanski "Telegraf".

Prema njihovim informacijama Saudijci spomenutu svotu spremili preko svog javnog investicionog fonda (PIF) i dali su im rok od 90 dana za konačan odgovor na tu ponudu. Vrijeme je počelo da teče i ako za tri mjeseca stigne pozitivan odgovor to bi i te kako moglo da obraduje sve od Novaka Đokovića, Karlosa Alkaraza, Danila Medvedeva, Ige Švjontek, Arine Sabalenke...

Međutim, u svemu tome postoji jedan veliki problem. PIF želi da organizuje turnir iz Masters serije u prvoj nedjelji januara, pred Australijan open i Gaudenzi se sa time slaže. Veliki protivnik toga je direktor Australijan opena Kreg Tajli pošto je to pred prvi grend slem sezone i u tom periodu se igra Junajted kup na tom dijelu svijeta.

Klupko je polako počelo da se odmotava, pošto Gaudenzi ove sezone nije bio na Australijan openu, već je bio na sastancima u Rijadu gdje je pregovarao sa Saudijcima. Jedan ugovor je već sklopljen sa spomenutim fondom, pa se tako ime PIF nalazi uz ATP listu, Završni turnir za mlade igraće se u Džedi, imaju ekskluzivna prava na brendiranje Završnog ATP turnira u Londonu, Indijan Velsu, Madridu i Pekingu...

Prema trenutnom planu PIF se neće miješati u grend slemove niti će pokušavati da se "ugura" u četiri najveća turnira koja organizuje ITF (Međunarodna teniska federacija) u saradnji sa teniskim savezima četiri zemlje (Australije, Francuske, Engleske i Amerike). Saudijci su počeli svoj proboj u svijet tenisa i nemaju namjeru da stanu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:19
Novak Djoković
Izvor: Eurosport/screenshot
Izvor: Eurosport/screenshot

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC