• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Godina jubileja u Prijedoru - 90 godina Teniskog kluba "Dr Mladen Stojanović" i 50. Memorijal!

Autor Dragan Šutvić

Ovog utorka je otvoren jubilarni, 50. ITF turnir.

 Otvoren 50. ITF turnir u Prijedoru  Izvor: Srna/Snežana Tasić

U Prijedoru je večeras zvanično otvoren jubilarni 50. memorijal "Dr Mladen Stojanović" koji već 17 godina ima status ITF fjučers turnira.

Predsjednik Teniskog kluba "Dr Mladen Stojanović" Goran Nović rekao je novinarima da ove godine na turniru učestvuje više od 100 takmičara iz 24 zemlje svijeta.

"Ovo je jedna od najvažnijih i najljepših manifestacija, ne samo sportska, u našem gradu, i to u vrijeme kad ovaj grad slavi svoj praznik", istakao je Nović, dodavši da je ovo turnir prvog profesionanog nivoa na kojem učestvuju igrači koji se bore za 15 ATP bodova što nije zanemarivo za ovu klasu igrača.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO Aleksandar Milješić rekao je da Teniski klub "Dr Mladen Stojanović" slavi 90 godina postojanja, kao i da se ove godine obilježava 110 godina igranja tenisa u Prijedoru.

"To je respektabilan podatak kojim se ne može podičiti bilo ko u Evropi i svijetu", naglasio je Milješić, istakavši da 50 godina ovog turnira definitivno obilježava grad Prijedor, pogotovo kada se uzme u obzir da u Republici Srpskoj postoje samo dva ovakva turnira.

"Naš turnir ima posebnu snagu jer je memorijalni turnir 'Dr Mladen Stojanović' i definitivno je brend našeg grada", rekao je Milješić i dodao da punu podršku turniru daju grad i gradonačelnik.

Prema kalendaru turnira, 13. i 14. maja održani su kvalifikacioni mečevi, nakon čega je večerašnjim svečanim otvaranjem označen početak glavnog turnira. Finale dubla predviđeno je za 18. maj, a finale u singlu 19. maja na terenima Teniskog kluba "Dr Mladen Stojanović".

Teniseri će se boriti za nagradni fond od 15.000 dolara. Pobjednici, osim novčane nagrade od 2.100 dolara, osvajaju i 15 bodova na zvaničnoj ATP listi, a finalisti osam bodova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(SRNA)

Više vijesti iz tenisa

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC