• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj šampionke na Rolan Garosu: Četiri puta uzimala trofej, sad ispala u prvom kolu!

Autor Dragan Šutvić

Daleko je od nekadašnje singl forme Kristina Mladenović i ovaj poraz je čak i očekivan.

 Kristina Mladenović ispala sa Rolan Garosa  Izvor: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Četiri puta je osvajala Rolan Garos, a sada je ispala već u prvom kolu! Sa 31 godinom daleko je Kristina Mladenović od forme koja ju je 2017. godine dovela u četvrtfinale Rolan Garosa u singlu, kada je bila deseta na VTA listi. Sada je Hrvatica Petra Martić rutinski savladala 6:4, 6:4 i ekspresno joj je završila ovogodišnje pojavljivanje u prestonici Francuske.

Srpkinja koja igra pod zastavom Francuske je osvajala Rolan Garos u dublu četiri puta, prvi put 2016. sa Karolinom Garsijom, zatim 2019. i 2020. sa Timeom Baboš da bi 2022. opet u dublu sa Karolinom Garsijom donijela radost francuskim navijačima. Nekadašnja prva dublašica svijeta je ipak odavno van elite u singlu pa ovaj poraz nikoga i ne čudi. 

"Ja sam dvojne nacionalnosti, nemam srpski pasoš jer ga nisam obnovila. Zvali su me Srbi, ali se nikada nije postavljalo pitanje da li ću igrati za Srbiju. Ponosna sam na svoje korijene, ali sam rođena u Francuskoj i nikada nisam živjela ni u bivšoj Jugoslaviji. Tata je postao naturalizovani Francuz. U glavi sam Francuskinja, dok sam u srcu Srpkinja", rekla je Mladenovićeva jednom prilikom. 

Njen otac Dragan otišao je u Francusku 1992. godine, godinu dana prije njenog rođenja. Tamo je igrao rukomet dok joj je mama Dženita odbojkašica. Dragan Mladenović je bio poznati rukometaš i porijeklom je sa Kosova, dok je mama Dženita Helić iz Prijepolja.

"Kada je moj otac otišao 1991, u Jugoslaviji još nije bilo rata. Moja majka je ostala u Srbiji, ali je uprkos svemu odlučila da prati ljubav. Tata je potpisao za Dankerk, a poslije je imao ponudu iz Njemačke. Nacrtala sam mu crtež kojim sam objasnila da mi se sviđa u mojoj školi i tako smo ostali u Francuskoj. Poslije, kada sam pokazala talenat u tenisu, ostali smo u Francuskoj zbog mene", ispričala je Kristina u jednom intervjuu 2017. godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC