• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Projekat je da osvojimo Ligu šampiona! Upravo nastao novi srpski super-tim, nižu se potpisi reprezentativaca

Srbija dobila još jedan moćan tim u vaterpolu.

 Radnički Kragujevac vaterpolo tim Izvor: MN PRESS

Pravi se još jedan srpski super-tim u vaterpolu. Uz višegodišnjeg šampiona, VK Novi Beograd, u Kragujevcu Radnički formira ekipu koja ima najviši cilj - da postane prvak Evrope. Poslije dolaska reprezentativnog golgetera Strahinje Rašovića i takođe člana nacionalnog tima, Radoslava Filipovića, u tim Uroša Stevanovića stigao je još jedan srpski as, Radomir Drašović. On je stigao iz Novog Beograda, sa kojim je osvojio šest trofeja.

"Generalno, dopao mi se cijeli projekat Radničkog koji su mi predstavili trener Uroš Stevanović i direktor Jugoslav Vasović. Klupske i moje lične ambicije se poklapaju, a igranje sa domaćim saigračima iz reprezentacije, velikim šampionima, su dodatan razlog mog dolaska u Kragujevac. Vrlo brzo smo dogovorili saradnju", rekao je Drašović.

"Sa većinom novih saigrača sam već igrao, a sa nekima čak i duži vremenski period, poput Strahinje Rašovića, Radoslava Filipovića, Filipa Jankovića… Mislim da neće biti problem ni za mene ni za cijeli tim da se uklopimo. Uz dobar rad i atmosferu doći ćemo lakše i brže do željenog nivoa forme. Dobro mi je poznat Urošev sistem, radimo nepune dvije godine u reprezentaciji i već su se dosta razradili odnos i saradnja. To je svakako jedan od razloga što dolazim, kazao je Drašović.

"Posljednje tri godine igrao sam za Novi Beograd i mogu slobodno da kažem da nam je Radnički bio najveća prepreka za postizanje ciljeva. Igrali su na zavidnom nivou, krasili su ih dobar timski duh i agresivnost po kojima su prepoznatljivi u čitavoj Evropi. To mi se jako dopada i svakako je nešto što treba da zadržimo", dodao je Drašović.

Radnički će i ove sezone igrati na četiri fronta, domaćoj Super ligi i Kupu, Jadranskoj ligi, dok će u Evropi startovati iz kvalifikacija za Ligu šampiona. "Još je rano pričati. Ambicije su svakako na najvišem nivou u domaćim takmičenjima i Regionalnoj ligi, a ukoliko budemo dostigli ono što treba i za evropska takmičenja, ne libim se da kažem da ćemo dati sve od sebe da napadnemo i evropski trofej. Dugogodišnji projekat je da se osvoji Liga šampiona i nadam se da ćemo u tome uspjeti", dodao je Drašović.

Ekipu Uroša Stevanovića do sada su pojačali Strahinja Rašović i Radoslav Filipović, dok još uvijek traju pregovori sa Petrom Jakšićem, Dušanom Vasićem i Nikolom Murišićem.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC