• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li si uopšte gledao Novaka kako igra?! Federerov zemljak se u trenutku iznervirao: Hajde onda, kaži mi ti!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Smijao se, ali zapravo je jedva našao odgovor na nevjerovatno pitanje.

 Sten Vavrinka o Novaku Đokoviću Izvor: YouTube/TennisCornerReacts

Novak Đoković ne može i ne želi da stane. Zato se i ovog ljeta vratio na Vimbldon, dvadesetak dana poslije operacije koljena, da bi pokušao da osvoji svoj 25. grend slem trofej. Na Rolan Garosu je pokidao meniskus u duelu protiv Fransiska Serundola, ali ga je i pored te povrede pobijedio i na "jednoj nozi" ušao u četvrtfinale. U tom meču nije mogao da se pojavi, već je odmah sa svojim timom zakazao operaciju, od koje se ubrzano oporavlja.

U iskrenom razgovoru sa novinarima, Đoković je govorio o svojim strahovima, o pitanjima koje mu i supruga postavlja i nije bježao od razgovora o svim pitanjima. Kao i uvijek, Novakove konferencije za novinare su uvijek veoma praćene u Londonu, kao i one na kojima se priča o njemu, iako nije prisutan.

Jednoj takvoj prisustvovao je legendarni švajcarski teniser Sten Vavrinka (39), trostruki grend slem šampion, koji u karijeri nije uspio da osvoji samo Vimbldon, na kojem je dva puta stizao do četvrtfinala. Spletom okolnosti, posljednji od svojih čak 27 međusobnih duela, Nole i Sten odigrali su upravo na Vimbldonu, prošle godine u trećem kolu, u kojem je Srbin pobijedio u tri seta.

Uoči tog meča, na konferenciji za novinare Stena Vavrinke dogodila se pomalo nevjerovatna scena, jer je jedan novinar insistirao da Švajcarac govori o Novaku kao "iznenadnom" šampionu, prvom na "vječnoj" listi grend-slem prvaka i slično. Vavrinka nije krio koliko je šokiran time šta se od njega zahtjeva.

Pitanje je bilo ovako formulisano: "Da li ste iznenađeni zato što je Novak uspio da skupi sedam titula na Vimbldonu i da dođe nadomak rekorda Rodžera Federera od osam trofeja?". Vavrinka je čuo pitanje i uzvratio: "Pričamo o Novaku?". Potom je nastavio u dahu:
"Da li ste vidjeli kako igra, ha-ha? Recite mi jednu njegovu slabost. Mislim da je savršen igrač i mislim da je nevjerovatno igrati protiv njega ovdje. Ako pogledate pažljivo, sve je kod njega perfektno. U svakom trenutku pogađa perfektne udarce. Obožavam da ga gledam kako igra, koliko sam volio i Federera. Da, volim kako igra, volim kako servira, strašno reternira lopticu. Sve može i uopšte nisam iznenađen".

Upitan da li može da ga pobijedi, Vavrinka je takođe odgovorio kroz osmijeh. "Ne znam", nasmijao se na početku. "Moram da izađem na teren i igram svoj najbolji tenis kao što sam u prošlosti, ali sada je prošlo mnogo vremena i ne igram više na tom nivou. Tako da, biće interesantno. Nadam se da će biti kompetetivan meč i da ću moći da mu se bar malo oduprem. Ako gledate skorašnje rezultate, biće teško".

I bilo je teško, odnosno nemoguće. Nadamo se da će Novak i ovog jula igrati na tom nivou i dogurati daleko, sve do finala i titule. Zbog toga i jeste ovih dana u Engleskoj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC