• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ona već 10 godina mrzi Đokovića! Na Vimbldonu napala Novaka, a navijači otkrili detalj iz prošlosti!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dok Novak Đoković ide ka tituli na Vimbldonu, britanska novinarka Kler Bolding je na udaru navijača najboljeg ikad zbog pisanja od prije 10 godina.

 Novak Đoković svira violinu Izvor: Marc Aspland/The Times / News Licensing / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona nakon što se Aleks de Minor povukao sa turnira, a nema sumnje da će dio britanske publike biti protiv njega i kada protiv Lorenca Muzetija bude igrao za finale. Uostalom, već smo gledali te scene - navijači su pravili haos, pa ih je branila britanska novinarka Kler Bolding, dugogodišnja protivnica Novakovih najvećih uspjeha.

Britanka se prethodnih dana našla u centru pažnje - prvo je pred njom Džon Mekinro održao lekciju čitavom teniskom svijetu, a zatim je i ona imala komentar, ali prilično nepristojan i neprikladan. "Malo zvuči kao da želi da na silu bude negativac, zar ne?", upitala je novinarka i potom dodala: "Na sve ima odgovor, pa čak i da su ćutali, njemu ni to ne bi bilo po volji". Ovakve riječi su mnoge iznenadile, ali je ubrzo postalo jasno da Kler već godinama ne podnosi srpskog tenisera.

Novakovi navijači brzo su pretražili društvene mreže britanske novinarke Kler Bolding i našli su veoma zanimljiv tvit od prije više od deset godina. Tačnije, sa finala Vimbldona 2014. godine, kada je Novak Đoković stigao do trofeja pobjedom nad Rodžerom Federerom u pet setova. Bio je to jedan od najboljih mečeva na Vimbldonu svih vremena, a Kler je bila bijesna što Đoković ima priliku da osvoji pehar. "Poen za titulu Đokovića. Argh!", napisala je Bolding, a posljednja riječ se može tumačiti kao njen bijes zbog ishoda meča.

Podsjećamo, osvajanje Vimbldona davne 2014. godine najavilo je novu eru svjetskog tenisa jer je Đoković u finalu Vimbldona savladao Federera, što se desilo po prvi put u njihovim karijerama. Novak Đoković je prije toga meča imao samo jednu titulu na trećem grend slemu sezone, pošto je 2011. godine savladao Rafaela Nadala.

Rodžera Federera ponovo je savladao 2015. godine, a zatim i 2019. godine. U međuvremenu je najprestižniji turnir na planeti osvajao još i 2018, 2021. i 2023. godine - pobjedama nad Kevinom Andersonom, Mateom Beretinijem i Nikom Kirjosom u finalnim mečevima. Đoković je ukupno osvojio sedam trofeja na Vimbldonu i poravnat je sa Pitom Samprasom, a ove godine bi mogao da stigne i Rodžera Federera koji je sa osam titula lider.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC