• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzeo olimpijsko zlato, a onda je izvadio njenu sliku: Iza medalje stoji strašna tragedija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Matijas Štajner je do sada ostao zapamćen po svojoj emotivnoj proslavi zlata na Olimpijskim igrama.

 nijemac proslavio olimpijsko zlato uz sliku pokojne zene Izvor: youtube/ Olympics

Vidjeli smo mnogo emotivnih scena na Olimpijskim igrama u Parizu, ali ništa nije ni prišlo sceni sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine kada je njemački dizač tegova Matijas Štajner uzeo zlatnu medalju. Štajner koji je rođen u Beču nastupao je za Austriju do 2005. godine, a onda je prešao pod zastavu Njemačke i donio zlato svojoj novoj državi. A to zlato je bilo najposebnije ikada! 

Samo godinu dana prije Olimpijskih igara u Kini, 16. jula 2007. godine njegova supruga Suzana je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći, što je duboko povrijedilo i potresno Matijasa. Drastično je izgubio na kilaži, ali je nekako uspio da se vrati na pravi kolosijek, da nastavi da trenira i da se kvalifikuje na Olimpijske igre. 

U kategoriji preko 105 kilograma on se pojavio sa 145 kilograma tećine i u "sneču" je digao 203 kilograma, što a onda je u sljedećoj kategoriji prvo digao 248, a zatim 258 kilograma. Završio je sa 461 kilogramom, kilogramom više od Evgenija Šigiševa iz Rusije i čak 13 kilograma više od Viktorsa Ščerbatihsa iz Letonije koji je bio treći. Kada je osvojio zlato i kada je digao posljednju težinu kriknuo je i bacio se u zagrljaj trenerima, a na dodjeli medalja je svijet zaplakao zbog njega!

U RUCI SLIKA I ZLATO... OBEĆAO JE! 

Matijas Štajner zlato na Olimpijskim igrama
Izvor: YouTube/Olympics

Pojavio se na pobjedničkom postolju Štajner nasmijan, a kada je dobio cvijeće i zlatnu medalju, stao je na postolje, a onda je izvadio sliku svoje preminule supruge. Uz širok osmijeh držao je njenu sliku u jednoj ruci, a zlato u drugoj. Razlog za to je bio jer je upravo njoj obećao da će uzeti olimpijsko zlato, a preko sporta su se i upoznali.

Štajner koji je inače iz sportske porodice, pošto mu je otac Fridrih takođe bio svjetski šampion u dizanju tegova završio je školu za vodoinstalatera, a kada je 2004. godine nastupao na jednom takmičenju koje je prenosio "Eurosport" njegova buduća supruga ga je vidjela na ekranu i odmah se zaljubila. Zvala je komentatore prenosa, tražila njegov kontakt i kada ga je dobila desila se ljubav na prvi pogled! Na kraju je godinu dana nakon njene smrti napravio rezultat karijere, a dodjela zlata iz Pekinga ostala je do danas jedna od najupečatljivijih ikada. 

(MONDO)

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:21
Doček, pogled sa Balkona
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC