• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal je spreman za penziju, Novak nije! Bura u tenisu zbog izjava koje su odjeknule

Autor Dragan Šutvić

Interesantne izjave Kuznjecove i Muguruze o penzijama kojima se polako bliže Novak Đoković i Rafael Nadal.

 Muguruza i Kuznjecova o kraju karijere Đokovića i Nadala  Izvor: Profimedia/BSR Agency / Alamy

Rafael Nadal već godinama ima problema sa povredama i pitanje je trenutka kada će se penzionisati, dok godinu dana mlađi Novak Đoković nema toliko problema fizičke prirode. Ono što bi njega moglo da "pogura" u penziju su šansa da sa svojom porodicom provede više vremena, kao i činjenica da ima sve manje motivacije van grend slemova.

O njihovim karijerama i penziji se naveliko priča, pa su sada i njihove koleginice Garbinje Muguruza i Svetlana Kuznjecova dale svoje mišljenje na ovu temu. Kuznjecova je reagovala na izjavu poznato italijanskog novinara Adrijana Panate da bi Siner, ako dva-tri puta pobijedi Noleta, mogao da natjera Srbina da se penzioniše. Malo je reći da se ne slaže sa takvom konstatacijom i istakla je da je to još daleko.

"Mekinro je poslao Borga u penziju, a sam se povukao kada je stigao Beker? Hm, Borg je imao 26 godina kada se povukao a Novaku je sada 37. Znači, poređenje nije potpuno korektno. A o kakvoj noćnoj mori pričamo kada je u pitanju tolika razlika u godinama?!", poručila je Ruskinja u jednom intervjuu i dodala da argumenti koji se pojavljuju u javnosti nisu validni i vjeruje da samo Nole zna kada će svirati kraj: "Novak je sve osvojio, čak i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Zato, čak i ako on uskoro okonča karijeru, malo je vjerovatno da bi to bilo zbog Janika Sinera".

S druge strane Garbinje Muguruza, koja je sama završila nedavno karijeru zbog povreda, savjetuje i svog starijeg kolegu da više ne muči svoje tijelo: "On je tako spreman (za penziju, prim.aut.). Njegovo tijelo, um, naprosto sve...", rekla je bivša teniserka bez uvijanja i dodala:

"Vrijeme je i da uživa sa svojim djetetom. Vidjela sam da se smije sve vrijeme kada je sa bebom. Pitala sam se zašto je i dalje na terenu. Neka ide kući, popne se na brod i ode za Majorku. Mislim da je dao sve što je imao".

Podsjetimo, Nadal je odustao od učešća na Lejver kupu bez objašnjenja, dok Đoković ovog vikenda igra za Srbiju u Dejvis kupu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC