• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković najavio mečeve Dejvis kupa: "Hoćemo što prije da dobijemo Grke"

Teniseri Srbije će na čelu sa Novakom Đokovićem dočekati reprezentaciju Grčke u Dejvis kupu.

 Srbija Grčka Dejvis kup najava Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Teniska reprezentacija Srbije dočekaće ekipu Grčke u Beogradu u Dejvis kupu, mečevi su na programu 14. i 15. septembra. Srbija u svom sastavu ima akutelnog osvajača olimpijskog zlata u Partizu Novaka Đokovića, dok gostujuća ekipa dolazi bez svog najjačeg aduta - Stefanosa Cicipasa.

Žrijebom je odlučeno da će prvi susret odigrati Miomir Kecmanović i Aristotelis Tanos koji je trenutno 713. igrač svijeta, dok će naredni meč biti rezervisan ta Novaka Đokovića i Janisa Ćilasa, koji zauzima 770. mjesto na ATP listi.

Dan kasnije, odnosno 15. septembra, najprije će biti odigran dubl. Boje Srbije braniće Hamad Međedović i Novak Đoković, dok će se na drugoj strani mreže naći Petros Cicipas i Demetris Azoides. Potom će uslijediti singl mečevi, najprije će se Đoković nadmetati sa Tanosom, a potom Kecmanović sa Ćilasom. 

Novak Đoković ne krije oduševljenje zbog dolaska u Beograd. Pred susret sa Grčkom, četvrti teniser svijeta je izjavio: “Nije garant ako sam sto posto spreman da ću da osvojim bilo šta, ali su mi šanse veće nego kada nisam spreman. Sve mora da se zasluži, svaka godina je izazov. Olimpijsko zlato je najveći uspjeh moje karijere zbog intenziteta emocija, to je nešto čime se najviše ponosim. Imamo najjači mogući tim ovog vikenda, ali je bitno da i mladi teniseri osjete kult i duh reprezentacije. Imamo sjajne juniore koji su bilježili odlične rezultate, važno je da se osjeti pripadnost timu i grbu koji nosimo na dresu. Nadamo se da možemo da inspirišemo i motivišemo mlađe igrače”, rekao je Đoković.

Potom se lider reprezentacije dotakao i protivnika. Grčka će biti oslabljena zbog izostanka 12. tenisera svijeta: “Iako Cicipas nije tu, mi se nećemo opustiti i trudićemo se što brže da ih dobijemo”, istakao je Đoković.

Viktor Troicki je sa Novakom Đokovićem već je zabilježio nevjerovatan uspjeh osvojivši Dejvis kup 2010. Ovog puta, nalazi se na klupi kao selektor reprezentacije i ne krije oduševljenje zbog igranja u prestonici Srbije: “Duže vrijeme nismo igrali u Beogradu, želimo da popravimo gorak utisak iz Kraljeva. Svi momci, osim nažalost, Lasla Đerea, koji je povrijeđen, došli su i hvala im na tome. Vjerujemo i idemo na pobjedu protiv oslabljenog tima Grčke. Za Pionir nas vezuju lijepe uspomene, igrali smo protiv Kazahstana tamo i pobijedili. Noleta i mene vežu lijepe uspomene za Pionir jer smo tamo vježbali kondiciju kao mali”, zaključio je Troicki.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC