• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Borac m:telu treba 25.000 evra do ponoći

Autor mondo.ba

... ili ništa od nastupa u Evropi ove sezone.

 RUKOMET: Borac m:telu treba 25.000 evra do ponoći Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometni klub Borac m:tel osvojio je duplu krunu u šampionatu Bosne i Hercegovine. Titule nisu pošteno ni proslavili, a Upravu kluba očekuju nove obaveze. Do ponoći im treba 25.000 evra depozita Evropskoj rukkometnoj federaciji, ili ništa ods nastupa na međunarodnoj sceni.

„Ukoliko do ponoći ne uplatimo novac na račun u Beču, bićemo izbrisani sa spiska učesnika kvalifikacija za Ligu šampiona“, rekao je za „Glassrpske“ direktor Banjalučana Nebojša Golić.

Slična situacija bila je i prošle godine, ali je tada na molbu Rukometnog saveza BiH rok za uplatu depozita bio prolongiran za nekoliko dana. Tada su uspjeli da uz pomoć grada Banjaluke uplate 25.000 evra pa su igrali kvalifikacije za Ligu šampiona.

„Tada nam je EHF progledao kroz prste i rekao da u budućnosti to neće tolerisati. To znači da, ukoliko Borac do večeras ne uplati pomenuti iznos, sigurno ostaje bez nastupa u kvalifikacijama za najveće evropsko rukometno klupsko takmičenje“, rekao je generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić.

Klupski račun Banjalučana je trenutno prazan, kao i većinom sezone.

„ Imamo obećanja nadležnih institucija da će nam uplatiti depozit, ali vrijeme nam nije saveznik. Ono što je važno istaći je da se veći dio depozita vraća kada klub završi nastup u Evropi. Depozit, u stvari, služi samo kao garancija, da u slučaju da klub odustane u toku takmičenja njegovi rivali ovim novcem budu obeštećeni. Praktično nijedan od naših igrača sa kojima smo osvojili duplu krunu nema ugovor. Kao što je poznato, prema njima nisu redovno izmirivane obaveze i oni mogu da bez ikakvog obeštećenja odu iz Borca m:tel“, dodao je Golić.

U slučaju da iz Borac m:tela ne uplate depozit, ni oni ni Rukometni savez BiH neće snositi nikakve posljedice.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC