• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel pred Vesprem: Pokazaćemo karakter

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

U Borcu m:tel svjesni su da im u goste dolazi mnogo kvalitetniji protivnik, ali ističu da žele da pokažu karakter i da Banjalučane čeka prava rukometna poslastica. Svi na rukomet!

 Borac m:tel pred Vesprem: Pokazaćemo karakter Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Ljubitelji rukometa u Banjaluci sutra od 20 časova u Boriku imaće priliku da gledaju jednu od najjačih ekipa u Evropi – Vesprem, koja gostuje Borcu m:tel u okviru zvanično 4. kola SEHA lige, iako je ovo tek drugi meč za Banjalučane u ovom takmičenju.

Rukometaši Borca poslije prilično dobrog izdanja u Brestu, uprkos tom porazu, žele da pruže dobru partiju i protiv favorizovanog Vesprema koji stiže u Banjaluku sa dve vezane gostujuće pobjede (Tatran Prešov 32:29 i Vojvodina 32:19).

Trener Borca m:tel Igor Rađenović, apsolutno je svjestan veličine protivnika, ali očekuje i od svoje ekipe da prikaže dobru igru.

"Vesprem poznajemo jer smo gledali njihove utakmice u Ligi šampiona. To je ekipa koja pretenduje na titulu u Ligi šampiona, skup mađarskih, srpskih, hrvatskih i drugih reprezentativaca i jedna su od najjačih ekipa u Evropi. Moraćemo da smanjimo ritam jer ako budemo tražili trku s njima to neće biti dobro. Nedostaju nam Trkulja i Hercegovac, moramo da igramo agresivno u odbrani i zbog tog ispaštaju najviše Obradović, Trivundža i Nikolić koji moraju da igraju 60 minuta. Zbog svega ćemo odustati od organizovane polukontre", bio je otvoren Rađenović.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

On i ne pomišlja da prijeti protivniku i obećava publici nemoguće.

"Generalno naš klub je u fazi konsolidacije, postoje dugovi i prema bivšim igračim i prema sadašnjim. Gledajući na to moramo da budemo realni. Za Vesprem kažu da ima budžet od 10 miliona evra, a koliki je naš? Zato moramo da budemo realni i sa očekivanjima. Nerealno bi bilo obećavati pobjedu, Vesprem je daleko kvalitetnija ekipa, ali bitno je da mi pokažemo karakter, a rezultat je u drugom planu", istakao je Rađenović.

Slično razmišlja i kapiten i povratnik u ekipu Borca Srđan Trivundža.

"Ja sam srećan što imamo priliku igrati priliku protiv ekipe Vesprema i trenera koji me trenirao u Španiji. Oni su jedni od najboljih ekipa u Evropi i za ljubitelje rukometa u Bajaluci poslastica je ovaj doazak reprezentativaca mnogih zemalja. To što su na okupu već par godina i što se pokačavaju govori o njihovoj snazi i finansijskoj moći- Pozivam sve ljubitelje rukometa da sutra dođu u dvoranu Borik, pogledaju dobar rukomet i podrže nas".

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Trivundža se osvrnuo i na stanje u Borcu prije i poslije povratka, kao i na kvalitet same SEHA lige.

"Ekipa i način rada su sada na dosta profesionalnijem nivou, bez potcjenjivanja bivšeg trenera. Prilagodili smo igru i koristimo to što je ekipa na okupu, mladi igrači stekli su iskustvo i preuzimaju breme lidera. To je dobit za nas jer stasavaju novi mlađi igrači.

Seha je za nijansu, ili možda bolje za klasu bolja. Činjenica da je tu Vesprem ali i da su se drugi klubovi poput Vardara u koji su stigli Lacković i Šterbik pa i Metalurga dovoljno govori da je liga sve jača- Borac ima mladu ekipu ali pruža dobre partije".

Novinarima se u četvrtak obratio i direktor Borca Nebojša Golić koji je pozvao predstavnike iz RS u IO RS BiH da se sastanu sa rukovodstvom Borca i upoznaju se sa stavovima koje treba

"Očekujemo zvaničan poziv na Upravni odbor RK RS koji će kako sam dobio informaciju biti u ponedjeljak, kako bismo iznijeli svoj stav o dešavanjima u RSBiH u posljednje vrijeme. Delegati koji zastupaju naše klubove moraju znati naš stav kako bi ga tamo dostojno zastupali. Neki klubvi čujem prijete da neće da igraju Premijer ligu ako u njoj ne igra Borac paralelno sa Seha ligom, a praksa je u svim zemljama da se klubovi koji igraju SEHA uključuju u završnici prvenstva. Ove godine Borac će igrati protiv prvoplasiranog iz regularnog dijela i u tri utakmice će se riješiti pitanje prvaka BiH. To je po meni apsurd, zbog popularnosti rukometa. Ne može se svake godine mijenjati pravila".

On je kritikovao i činjenicu da prošle godine RSRS nije organizovao završnicu Kupa BiH, iako je ona prema dogovoru trebala da bude igrana u RS.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC