• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muka muku stiže: Još loših vesti za Šarapovu!

Autor mondo.rs

Ruskinja je šokirala svet sporta i pokrenula lanac manje-više očekivanih događaja... Sada može samo da čeka.

Marija Šarapova, nedugo nakon što je obavestila javnost da je pala na doping testu tokom prethodnog Australijan opena, ostala je i bez prvog sponzora.

Glavnog, najvećeg.

Američki gigant "Nike" suspendvao je ugovor sa Ruskinjom, s kojom je ne tako davno produžio saradnju na još osam godina, prema kojoj je bivšoj prvoj teniserki sveta pripalo 70 miliona dolara.

Šarapova je u šokirala javnost u ponedeljak predveče po našem vremenu vanrednom konferencijom za novinare na kojoj je saopštila da je dobila obaveštenje od Internacionalne teniske asocijacije da je njen doping test u Melburnu bio pozitivan na mildronat.

Ovaj letonski lek od 1. januara 2016. godine uvršten je na zabranjenu listu Svetske anti-doping agencije (WADA), koja je sve sprotiste profesionalce obavestila o ovoj promeni, ali je Šarapova izjavila da je videla taj mejl, ali da jednostavno nije kliknula na link.

Sada, dok čeka kaznu ITF, može da čita kako joj sponzori polako okreću leđa...

"Zatečeni smo i iznenađeni vestima o Mariji Šarapovoj. Odlučili smo da suspendujemo naš odnos sa Marijom, dok istraga bude trajala. Nastavićemo da pratimo situaciju", bilo je sve što je "Nike" saopštio javnosti.

Odmah su se našli i oni koji su primetili da je ista fabrika sportske opreme obnovila "teški" ugovor sa američkim atletičarom Džastinom Getlinom čim mu je istekla suspenzija za drugi pad na doping testu u karijeri, a nije mali broj onih koji tvrde da je upravo "Nike" stajao iza mnogih sportista za koje se kasnije saznalo da su bili dopingovani, poput najčuvenijeg među njima, Lensa Armstronga.

Bilo kako bilo, Šarapova sada može samo da čeka...

Tenis anti-doping program i WADA za ovakve slučajeve uglavnom daju kaznu od godinu i po, do dve, ali moguća je i kazna od četiri godine.

"Mislim da ovo automatski potpada pod kaznu od dve godine, ali s obzirom na sve okolnosti moguće je da će dobiti jednu", rekao je Džef Tarango, bivši trener Šarapove, navodeći da bi nadležni lako mogli da utvrde dve stvari – da li je Šarapova imala zdravstvenih problema koji su zahtevali ovakav lek i, na kraju, da li je ovaj lek mogao da joj pomogne oko tih problema.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC