• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" bez Malinovića u Španiji

Autor mondo.ba

Rukometaši Bosne i Hercegovine u utorak putuju u Valjadolid gdje će 2. novembra protiv Španije odigrati prvi meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

 Dejan Malinović propušta Španija - BiH Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

  "Zmajevi" se već nekoliko dana pripremaju se u Sarajevu, a selektor Bilal Šuman tek će na večerašnjem treningu imati na raspolaganju sve reprezentativce. Pokušaće iskoristiti preostalo vrijeme da uigra ekipu za prvu utakmicu kvalifikacija protiv "furije", koja će biti odigrana 2. novembra u Valjadolidu.

"Neki igrači su ovog vikenda igrali utakmice za svoje klubove. Večeras očekujemo Muhameda Toromanovića i Senjamina Burića, a Dejan Malinović je povrijeđen i neće igrati protiv Španije, dok je njegov nastup protiv Austrije upitan. Očekujem da ćemo imati trening u punom sastavu i pokušaćemo odraditi neke stvari za meč protiv Španije", izjavio je Šuman na konferenciji za medije, prenijeli su sarajevski mediji.

Selektor naglašava da selekcija BiH želi pružiti otpor favorizovanim Špancima, te pokazati disciplinu u igri što će biti važno za buduće utakmice i okupljanja.



"Želimo pokazati da znamo šta radimo i zašto. Ima segmenata igre koje nećemo moći na vrijeme odraditi, ali daćemo sve od sebe da se pripremimo na najbolji način za utakmicu protiv Španije. Oni imaju izmjena u ekipi, novog selektora i nisu odigrali nijednu utakmicu u ovom sastavu. Ipak, poznavajući španski rukomet, ne mislim da će biti promjena u načinu njihove igre. Nadam se da ćemo biti na odgovarajućem nivou, daćemo sve od sebe da pobijedimo".

Šumanov pomoćnik Zdenko Grbavac istakao je da utakmicom protiv Španije bh. rukomet ulazi u novu fazu.

"Na startu nas čeka teško gostovanje protiv Španije, ali mi tu vidimo našu šansu. Prepuštamo ulogu favorita njima, a mi ćemo u meč ući rasterećeno s ciljem da pokušamo odraditi neke stvari. Ako odradimo sve što smo zamislili mislim da ova utakmica može biti temelj za budući dobar rad i utakmicu protiv Austrije".

Bh. reprezentativac Mirsad Terzić podvukao je da su rukometaši došli iz svojih klubova da pokušaju napraviti iskorak u nacionalnom timu, a iskusni Nikola Prce očekuje dvije teške utakmice.

"Nismo favoriti protiv Španije ali nećemo se predati. Imamo određene probleme, ali kada budemo komplatni odradićemo par treninga i pokušati se spremiti za Špance. Protiv Austrije je vjerovatno najbitnija utakmica, pobjeda bi nam mnogo značila. S tom utakmicom možemo mnogo riješiti", naglasio je Prce.

Reprezentacija BiH gostuje selekciji Španije 2. novembra u dvorani "Huerta del Rej" u Valjadolidu, dok četiri dana kasnije dočekuje Austriju u Sarajevu u dvorani "Mirza Delibašić".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC