• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Vogošće za MONDO: Svaka čast Borcu m:tel...

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

...ali, osvojićemo titulu jesenjeg šampiona Bosne i Hercegovine.

Šef struke Rukometnog kluba Vogošća Poljine Hils Goran Tomić svjestan je da će derbi protiv banjalučkog Borca m:tel u pretposljednjem kolu prvog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine odlučiti jesenjeg prvaka, ali nema dilemu ko će to da bude.

"Sigurno nas očekuje kvalitena utakmica, poštujemo Borac m:tel, svi znamo kakvu tradiciju imaju Banjalučani ali ja sam veliki optimistra i očekujem pobjedu pred našim navijačima. Uz svo poštovanje gostiju, poznajem svoj tim i siguran sam da će dati svoj maksimum i da ćemo na kraju osvojiti tri boda", rekao je Tomić za naš portal.

Razumljivo, starteg ekipe iz sarajevskog predgrađa svjestan je i da je mnogo lakše reći da vjeruje u pobjedu nad izabranicima Ratka Đurkovića nego to i učiniti pošto su crveno-plavi povezali sedam trijumfa u prvenstvu.

"Nesporno je da Borac igra sve bolje, uspjeli su da poslože kockice u svojoj igri i sigurno je da nam neće biti lako doći do pobjede. Ali, ponoviću, vjerujem u svoj tim i pobjedu koja će nam praktično donijeti jesenju titulu".

Vogošćani su u prethodnom kolu pomalo neočekivano poraženi od Dervente u dvorani "Amel Bečković", što je i pružilo priliku Borcu m:tel da se u direktnom dvoboju bore za jesenji lovor.

"Teško nam je bilo da se vratimo, posebno s psihološke strane, nakon poraza u Kupu izazivača protiv Pelistera i to je možda presudilo u duelu sa Derventom. Osim toga, nismo mogli da računamo na Spasoja Pekića zbog povrede, a sad će biti spreman za Banjalučane".

Priznao je takođe da je "skenirao" Đurkovićev tim iako je njegova trenerska filozofija da Vogošća izgradi prepoznatljiv rukometni stil...

"Moj stil rada je da se posvetim svojoj ekipi i da stvorimo prepoznatljivi način igre, ali naravno da ćemo se posvetiti posebno Borcu. Dosad sam pratio neke snimke, znamo kako igraju i vjerujem da ćemo biti spremni".

Prema njegovim riječima, najjači adut Vogošće nije bilo koji pojedinac u ekipi. "Naša snaga je u kolektivu, a od utakmice do utakmice zavisi koji pojedinac će da iskoči".

Povrede su po njegovom mišljenju bile ključne za eliminaciju od bitoljskog tima iako su bili jedini predstavnik BiH u međunarodnim takmičenjima. Vogošća je u Makedoniji slavili sa 21:23 da bi u revanšu u Sarajevu ispali na "jednu loptu".

Vogošća je imala napad i pogriješila pri "minus dva" a onda su gosti iz Bitolja, koje s klupe predvodi Kasim Kamenica, poslije kontranapada postigli pogodak u posljednjim trenucima za konačnih 25:28.

"Taj nas je poraz pomalo psihički uzdrmao, pred tu utakmicu su nam se neki igrači povrijedili, tačnije ostali smo bez dva lijeva beka Tufekdžića i Pekića, a u prvom poluvremenu revanš meča i bez Tarika Međića. Presudila nam je kratka klupa, morao sam da šansu pružim mladima i oni nisu uspjeli da izdrže taj pritisak. Naravno, ne mogu ništa da im zamjerim jer su u ovom trenutku dali svoj maksimum".

Utakmica između Vogošće Poljine Hils i banjalučkog Borca m:tel u 12. kolu igra se u subotu s početkom u 19 časova.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC