• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurković: Vogošća nije favorit protiv Borca m:tel

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener rukometaša Borca m:tel Ratko Đurković za MONDO prokomentarisao žrijeb dvomeča četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, koji je Banjalučanima dodijelio branioca trofeja Vogošću Poljine Hils.

 Ratko Đurković:Vogošća nije favorit protiv Borca m:tel Izvor: MONDO/Samir Cacan

U Mostaru su sinoć određeni parovi četvrtfinala Kupa BiH u kojem je prema mišljenju mnogih ljubitelja rukometa, "Velikan iz Gospodske" izvukao najtežeg mogućeg protivnika.

Vogošćani su lideri Premijer lige BiH sa 14 uzastopnih pobjeda i aktuelni osvajači pehara Kupa BiH, ali bez obzira na snagu rivala, šef struke Banjalučana smatra da ekipa iz sarajevskog predgrađa nije favorit u dvomeču sa Borcem m:tel.

"Žrijeb je bio takav da nije bilo povlaštenih timova i mogli ste da dobijete bilo koga za rivala. Iako smo izvukli branioca trofeja, tražićemo svoju šansu da prođemo dalje. Najveći problem je što ćemo u desetak dana da odigramo pet utakmica što je dosta iscrpljujuće, pogotovo sa našim fondom igrača. Vjerujem da će generalno u Kupu BiH bolje proći ekipe koje imaju dužu klupu, ali u našem slučaju nikom ne bih dao prednost", rekao je Đurković našem portalu.

Prema njegovim riječima, crveno-plavi su pokazali i u 12. kolu Premijer lige BiH u dvorani OŠ "Porodica ef. Ramić" u Semizovcu da se mogu nositi sa ekipom Gorana Tomića - 23:22 (12:14).

"Igramo prvu utakmicu u gostima, već smo tamo igrali i znamo da možemo. Ne bih rekao da je Vogošća favorit, niti bih im davao prednost. Naša želja je da taj dvomeč odradimo najbolje moguće. Na našoj strani je to što igramo revanš u "Boriku", vjerujem da ćemo imati i jaku podršku s tribina, a bićemo motivisani i jer smo ispustili Kup Republike Srpske. U svakom slučaju, naš cilj jeste plasman na 'Fajnal-for'.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Dok su u Hercegovini žrijebane kuglice Kupa BiH, Borac m:tel je u Zenici deklasirao Čelik i upisao 12. "recku" u prvenstvu BiH, a četvrtu gostujuću.

"Ono što sam rekao u najavi utakmice protiv Čelika, da od nas zavisi sve, se i obistinilo. Od starta smo u utakmicu ušli jako ozbiljno, što je rezultiralo i prednošću od 6:2. Poslije je razlika postepeno rasla i pobjeda nije dovedena u pitanje".

Na konstataciju da je Marko Ćeranić poslije nekoliko mečeva pauze dao veliki doprinos trijumfu sa šest postignutih golova, crnogorski stručnjak je naglasio da je svima važno što je što je ukazanu šansu iskoristio.

"Svi igrači, koji su dobili šansu u Zenici, su tu priliku i iskoristili. Meni je jako važan broj raspoloženih igrača zbog malog 'rostera'. Drago mi je što je Ćeranić iskoristio šansu i pokazao da je ozbiljan i skoncentrisan. Nisu bitni samo njegovi golovi jer je odradio i jako dobar posao u odbrani, kao i u kontranapadima".

Osim Ćeranića, Đurković je pohvalio i ostale rukometaše, s posebnim naglaskom na golmane banjalučkog kluba.

"Damir (Efendić) je bio odličan protiv Čelika, na prethodnoj utakmici (Milan) Kosanović...Sinoć u Zenici je takođe sjajnu partiju pružio i (Arman) Beširević, koji je u posljednjih 13 minuta sakupio pet odbrana od ukupno 10 udaraca. Svako ko je ušao u igru, iskoristio je priliku. Lijepo je bilo gledati da ekipa, bez obzira ko god je bio na terenu, nije padala u kvalitetu. Nadam se da će tako biti u subotu protiv Krivaje, a potom i protiv Vogošće u srijedu. Bitno je da nam forma ide uzlaznom putanjom", zaključio je trener Borca m:tel.

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dm

Idemmmo Borac.

MILOS

@Dm MA KAKAV BORAC MOŽDA I POBJEDE VOGOŠĆU U KUPU BIH ALI STO POSTO NEĆE OSVOJITI KUP BIH A U LIGI BH TU TEK NEMAJU NIKAKVE SANSE ZA OSVAJANJE TITULE OVOG TRENERA TREBA OTJERATI I DOVESTI NEKOG DOMACEG SAMO BACAJU PARE DŽABE

Jovo Marinković

Ovaj što se potpisuje sa Xyz dovoljno govori o sebi.Kao da je vanzemaljac pa nezna ni kako se zove.Njegova priča je šuplja i ne drži vodu za svakog onog ko zna i vidi pravo stanje u Borcu.On bi bio zadovoljan kad bi Borac igrao i Ligu Jošavke donje.

Xyz

@Jovo Marinković *NEZNA* je dovoljno reklo o vama, nazalost cak i previse... *NEZNA* samo pokazuje ko sve sebi daje za pravo da komentarise Borac! Bilo kakav drugi komentar je suvisan!

Nema potrebe

Nema potrebe hvalisati se poslije pobjede nad ekipom koja se bori za opstanak u Ligi BiH.Borac je pobjeđivao Evropske ekipe i bez pompe i hvalospjeva.Ajde da vidimo šta će biti protiv Vogošće-tima sa predgrađa koji nema reputaciju Borca i sasvim bi bilo normalno da budu deklasirani u ovom Kupu.Ne desi li se to Borac je definitivno nižerazredni klub.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC