• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saradnja tri saveza za bolju odbojku

Autor Agencije

U Sarajevu je danas, u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, potpisan sporazum o saradnji između Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Hrvatskog odbojkaškog saveza i Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Tri saveza će, na osnovu ovog sporazuma, aplicirati za sredstva IPA fondova, sa namjerom da realizuju Projekat prekogranične saradnje i pomirenja. Ciljevi ovog projekta su: edukacija djece, trenera i sudija, navodi se u saopštenju.

Ovaj projekat obuhvatiće zajednički trenažni proces, seminare i radionice  i periodična testiranja djece. Takođe je planirano da mladi sportisti, tri puta godišnje, učestvuju na turnirima mladih reprezentacija gradova, kao i da učestvuju u zajedničkim kampovima pod nadzorom stručnjaka sa licencom FIVB, prenosi Fena.

Sporazum su potpisali predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

"Nadam se da će ova saradnja biti uspješna i plodonosna. Mi smo kao država koja je članica Evropske unije  spremni u svakom pogledu preuzeti inicijativu za bilo koji projekat koji može donijeti dobro u sve tri federacije. Mi smo spremni i za otvaranje saradnje sa ostalim federacijama u regionu i granice kao takve nas ne interesuju kada je sport u pitanju. Nas zanima interes mladih, edukacija djece i trenera, razmjena iskustava odnosno u prvaom smislu ta prekogranična saradnja", rekao je Baković.

Cvetko Pajković je izjavio da je radostan što su savezi u prilici da se povežu i na ovakav način i da dijele iste odbojkaške terene.

"Naravno, sve u cilju da ovaj divan sport bude što prisutniji. Odbojka ovo zaslužuje, ovo zaslužuju svi mladi ali i budući odbojkaši i odbojkašice, a mi kao savezi smo u obavezi da im stvorimo što bolje uslove za bavljenje ovim sportom, a takođe za učenje, edukaciju i razvoj. Nadam se da će ovo biti još jedan korak naprijed u smislu dodatnog unaprijeđenja već dobre saradnje tri saveza", kaže Pajković.

Predsjednik OS BiH rekao je da je ovo izuzetno važan sporazum koji će dodatno učvrstiti dobru saradnju između ova tri saveza.

"Nadam se da će rezultati biti vidljivi u budućnosti. Radi se o edukaciji djece i masovnom uključivanju u ovaj sport. Takođe želimo da edukujemo trenere i sudije. Potpisivanje sporazuma je preduslov za kandidaturu za projekte IPA fondova, a raspisivanje konkursa očekuje se u aprilu. Odbojkaški savez BiH neće ništa samostalno raditi, tri saveza se udružuju u projektu i svi sadržaji koje ćemo realizovati u prostorima Hrvatske, Crne Gore i BiH biće zajednički", rekao je Fatić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC