• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur danas prvi put protiv Đokovića

Autor mondo.ba

Prvi reket Bosne i Hercegovine u četvrtak oko 12.30 sati će po prvi put u karijeri odmjeriti snage sa od narednog ponedjeljka ponovo najboljim teniserom svijeta Novakom Đokovićem.

Sarajevski teniser Damir Džumhur, koji je ispao iz Top 50 na ATP listi, meč sa srpskim igračem dočekuje poslije serije loših nastupa na turnirima i ispadanja u prvim kolima, ali je upravo na Mastersu u Parizu popravio formu i poslije dužeg vremena dobio priliku da se bori za plasman u četvrtfinale.

S druge strane, Srbin je u velikom naletu i od ponedjeljka će ponovo biti prvi reket planete nakon što se iz Pariza povukao Rafael Nadal.

Nole je ove godine zabilježio impresivan učinak od 45 pobjeda uz osvojena dva grend slema VImbldon i US Open, kao i Masters koji mu je nedostajao - Sinsinati, te nedavno Šangaj.

Rekorder je sa četiri osvojena pehara u Parizu - 2009, 2013, 2014. i 2015. godine i nesporeno je veliki favorit u duelu sa Damirom.

Meč bi trebao da počne oko 12.30 uz direktan prenos na TV Sport klub, a pobjednik dvoboja će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta između Marina Čilića i Grigora Dimitrova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC