• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da se igralo samo drugo poluvrijeme...

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Malo šta je rukometašima Borca m:tel polazilo za rukom u prvih 30 minuta meča protiv ČSM Bukurešta, ali je nastavak pokazao pravu sliku "crveno-plavih", koji su drugi period susreta završili u rezultatskom plusu od tri gola.

 Srđan Savić i Srđan Mijatović izjave ČSM Bukurešt Borac m:tel Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U glavnom gradu Rumunije, rukometaši Borca m:tel odigrali su odličnih 30 minuta duela sa favorizovanim ČSM Bukureštom, a prava je šteta što su nastavak meča dočekali sa rezultatskim minusom od devet golova, pa je sjajna partija u drugom dijelu nagrađena "samo" smanjenjem zaostatka iz prvog poluvremena.

Ipak, i ta druga polovina meča bila je dovoljan pokazatelj da Banjalučani mogu parirati ekipi koja je pred početak takmičenja proglašena za jednog od glavnih favorita u EHF Čelendž Kupu.

Požrtvovanom partijom u drugom poluvremenu, izabranici Mirka Mikića sigurno da su zabrinuli Rumune pred revanš u "Boriku", koji će morati dobro da se oznoje kako bi sačuvali prednost iz prvog meča (25:19).

Srđan Savić slaže se da je u prvom poluvremenu bilo dosta grešaka, ali je u nastavku sve došlo na svoje mjesto.

"U prvom poluvremenu to jednostavno nismo bili mi. Nisam prepoznavao ni sebe, ni igrače oko mene. Bilo je tu previše tehničkih grešaka. Ali, dogovorili smo se u svlačionici da pokušamo smanjiti zaostatak, da drugi dio meča riješimo u svoju korist, što nam je i pošlo za rukom", rekao je po završetku meča u Bukureštu lijevi bek "crveno-plavih".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Gledajući stanje na terenu u prvom poluvremenu, može se reći da Borac m:tel na kraju ipak ima rezultat koji mu daje nadu da u "Boriku" može stići i prestići rivala.

"Mislim da svi možemo relativno biti zadovoljni ovim rezultatom, jer šest golova razlike u 'Boriku' nije ništa. Možda ni taj zaostatak nije realan, jer smo imali pet uzastopnih tehničkih grešaka u napadu. Takođe, treba imati u vidu da su domaći igrači u nastavku postigli samo devet golova, od čega samo šest iz pozicionog napada. To znači da je dogovor da pređemo na našu uvježbaniju 6-0 odbranu, umjesto dotadašnjih 5-1, urodio plodom. Nadam se najboljem u 'Boriku'", poručio je korpulentni Savić.

Njegov imenjak Mijatović još jednom je potvrdio da su on i njegovi saigrači u drugom poluvremenu shvatili da se mogu nositi sa favorizovanim Rumunima, koji u svojim redovima imaju veliki broj reprezentativaca i sve su ih već i prije dvomeča sa Borcem m:tel vidjeli u polufinalu.

"Poslije teškog rasporeda u domaćem prvenstvu i kupu, mislim da smo pokazali da se možemo nositi sa velikim ekipama kakva je ČSM Bukurešt. Kada smo u drugom dijelu konsolidovali odbranu i stabilizovali stanje u napadu, postigli smo rezultat i taj dio igre riješili u svoju korist. Mislim da ovo nije loš rezultat, pa ćemo vidjeti koliko možemo u revanšu. Naravno da pred našom publikom očekujemo pobjedu", poručio je Srđan Mijatović.

Revanš Borca m:tel i ČSM Bukurešta biće odigran u banjlučkoj dvorani "Borik" u subotu, 30. marta od 20 časova, a podsjetimo da će prihod od ulaznica sa ovog meča biti preusmjeren na liječenje Predraga Duronjića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC