• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUK na Vimbldonu: Novak ŠMEKERSKI iskulirao publiku!

Autor mondo.rs

Da smo očekivali, očekivali smo... Ali, da je bilo nekulturno u nekim trenucima - jeste! Ipak, Novak Đoković ume da se nosi sa tim kao niko na svetu.

Kada se Novak Đoković "pojavio" na teniskom nebu nasuprot sebe imao je već dve velike formirane zvezde "belog" sporta - Rodžera Federera i Rafaela Nadala - i samim tim bilo je potrebno da "otme" i navijače koji su birali samo između dve najpopularnije opcije.

Jednim delom je uspeo, posebno u Aziji i Australiji, dobru podršku zna da ima i na američkom tlu, međutim kada dođe Vimbldon - tu niko ne može da se nosi sa Federerom.

Švajcarac je BOG u "All England Clubu", zbog nezaboravnih mečeva koje je pružio tamošnoj publici, lepog odnosa koji je razvio sa njima i dugovečnosti koju ima na ovom turniru koji je osvajao čak osam puta.

Stoga nije bilo razloga da ijednog trenutka pomislimo da će Đoković u finalu imati podršku na svojoj strani, kao što to nije bilo ni u prethodna dva slučaja kada je igrao sa njim.

Bilo je trenutaka u karijeri kada ga je to nerviralo, međutim Đoković je mentalno sazreo i uspeo takve okolnosti da okrene u svoju korist, publika ga više ne brine!

/NOVAK RASPLAKAO MAMU DIJANU: NOVAČE, TI SI INSPIRACIJA/

Opet, pomalo je ružno videti da se navijači Rodžera Federera raduju kada Novak Đoković napravi duplu servis grešku, nije sportski, ili kada mirno protestuje kod sudije zbog toga što ga je evidentno oštetio u prethodnom poenu...

Bilo je tu zvižduka, slavlja usred poena kada oni nisu završeni, ali Novak Đoković nijednog trenutka nije želeo publici da pokaže slabost - da ih se uplašio!

Na kraju spektakularnog meča koji je trajao pet sati i dva minuta, nije bilo preteranog radovanja niti likovanja zbog pobede, samo je šmekerski stegnuo pesnicu i pogledao ka svom "boksu", gde je mogao da vidi publiku koja mu je davala snagu.

Možda je Rodžer Federer uz sebe imao 14.000 navijača, možda je i igrao bolje u ovom finalu, međutim Novak Đoković i za to ima leka...

Ko zna, možda jednog dana shvate da su navijali za pogrešnog!

Srpski teniser sada u svojoj kolekciji ima 16 grend slem trofeja, od kojih pet sa Vimbldona, tako da je sve bliži Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, a vreme radi za njega. U formi je, zdrav je i motivisan da napravi još uspeha.






Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC