• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanišević o pljuvanju Kirjosa: Postoje principi

Autor mondo.rs

"Istina je uvek zapisana na terenu. Ako pobediš protivnika koga ne voliš, dovoljno je da mu se osmehneš u lice, pružiš ruku, ali ne i da ispričaš svašta u medijima", kaže bivši hrvatski teniser

Goran Ivanišević zna kako je to biti "loš momak" na terenu. Dok je bio aktivan teniser često je kritikovan zbog svog neobuzdanog temperamenta, kada je u besu lomio rekete.

Kaže da je imao pravo na to i da ga je koristio kako bi izbacio negativnu energiju i bes.

"Lomio sam rekete. Oni su bili moji i imao sam pravo da ih uništim. Mislim da to nije nešto strašno. Polomiš jedan, zameniš ga drugim... Nikada nisam razumeo to kada su kritikovali igrače zbog toga. Za mene to nije neobično ponašanje na terenu", rekao je Ivanišević u intervjuu za magazin "We love tennis".

Činio je i neke ozbiljnije prekršaje, poput bacanja stolice, baš kao i Nik Kirjos na turniru u Rimu, ali nikada u karijeri nije oštro kažnjen ili suspendovan.

"To su stvari koje se retko događaju i jesu iznenađujuće, ali ne možete reći da su opasne. Svako ima neki svoj 'ventil'".

Ivanišević Australijancu toleriše mnoge "gafove", ali postoji nešto što nikada neće moći da razume i što mu oštro zamera - što javno "pljuje" protivnike, u poslednje vreme najćešće Novaka Đokovića.

"To je previše. Oni su tokom cele sezone zajedno na turnirima i to što radi nije fer-plej. Može da ima one koje voli, ili ne, i svoje mišljenje o njima, ali ne treba javno da ga iznosi. Isto je i sa proslavom pobeda. Ne podržavam ga u tome. Tu uvek može doći do greške u komunakaciji i to ne vodi ničemu. Uostalom, istina je uvek zapisana na terenu. Ako pobediš protivnika koga ne voliš, dovoljno je da mu se osmehneš u lice, pružiš ruku, ali ne da ispričaš svašta u medijima. Čak ni ja, koji nisam skrivao emocije, nisam nikada kritikovao rivale. Jednostavno, to je princip, pravilo u tenisu", poručio je Ivanišević, koji je od Vimbldona počeo saradnju sa Đokovićem.

Splićanin kaže da je Kirjos definitivno drugačiji od većine igrača, poseban, možda i potreban tenisu da ga malo "razmrda", ali i da poseduje talenat koji ustvari nikada nije iskoristio na pravi način.

"On ima 'materijal' da bude čak i najbolji na svetu, ali ga ne koristi. Nepredvidiv je, nikada ne znate šta će uraditi, koji će sledeći potez napraviti. Može da odigra tri potpuno luda gema i onda samo nestane. Ne smem ni da zamislim kakvu je karijeru mogao već da napravi samo da je bio ozbiljniji i posvećeniji tenisu", rekao je Ivanišević, dodavši da je najveći problem kod Kirjosa to što za njega ne postoji autoritet, neko ko će ga držati na pravom putu i uticati da bude maksimalno koncentrisan na tenis.

"Kod njega autoritet ne igra nikakvu ulogu, jedino je rešenje, možda, da sam sebi bude trener", duhovito je objasnio Ivanišević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC