• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ciras: Neće nam biti lako pred navijačima Borca

"Ne, ne mislim da je sve gotovo. Moramo da budemo ozbiljni u revanšu u Banjaluci", rekao je najbolji strijelac Olimpijakosa u ubjedljivoj pobjedi nad Borcem.

 EHF kup - Olimpijakos - BOrac - Dmitris Ciras - Nije sve gotovo Izvor: MONDO/Goran Arbutina

RK Borac m:tel upisao je ubjedljiv poraz 30:21 od Olimpijakosa na premijernom meču sezone, odigranom u Grčkoj.

Olimpijakos je pred malobrojnim, ali vatrenim navijačima, stigao do velike prednosti nad Borcem, koji je igrao bez četvorice pojačanja i dobro se držao nekih 45 minuta.

"Poslije žrijeba znali smo da Borac neće biti lak protivnik. Prvo poluvrijeme Borac je igrao jako dobro i bilo je teško za nas. U drugom smo pronašli ritam i stigli do pobjede devet razlike. To je vrlo dobar rezultat za nas, ostaje drugi meč u Bosni i nadam se da ćemo odigrati dobro kao u prvoj utakmici", rekao je Dimitris Ciras, najbolji strijelac Olimpijakosa sa osam golova.

Ostaje pitanje, međutim, šta bi bilo da Borac prije meča nije praktično ostao bez "pola tima", odnosno četvorice pojačanja koji su stigli ovog ljeta, Nikole Jeremića, Giljermea Linjaresa de Souze, Nemanje Vučićevića i Vukašina Rakocije.

Četvorica novih igrača nisu licencirani pa je Borac bio prinuđen da improvizuje. Igrači Borca borili su se koliko su mogli, međutim, sve je bilo na strani Olimpijakosa koji je iskoristio umor i neiskustvo crveno-plavih, među kojima je bilo i nekoliko tinejdžera od samog starta.

"To nas je jako iznenadilo, a saznali smo da neće igrati dva sata prije utakmice kada smo vidjeli na sajtu EHF. To je bio veliki problem za Borac, jer su se pripremali računajući na te igrače koji su jko dobri. To je bilo dobro za nas, rezultat ne odgovara Borcu, a mi sada mislimo samo na drugi meč", rekao je Cipras i dodao.

"Znam da je Borac kod kuće mnogo jači nego na strani. Znamo da dolaze navijači, da imaju podršku. Neće nam biti lako, nadam se da ćemo dobro otvoriti utakmicu i da nećemo dozvoliti da nas Borac iznenadi.

Na pitanje da li je sve gotovo poslije 30:21 u Pireju, odgovorio je:

"Ne, ne mislim da je sve gotovo. Moramo da budemo ozbiljni u drugoj utakmici u Banjaluci. Mislim da nije još sve gotovo".

Izvor: MONDO/Goran Arbutina


Ciras je na kraju istakao da Olimpijakos poslije dvije godine dominacije u Grčkoj, gdje je osvojio dvije duple krune, želi da napraiv korak i u evropskim takmičejima.

"Mi smo novi klub koji postoji dvije godine, ali osvojili smo sve u Grčkoj. Sanjamo o Evropi i svake godine želimo da idemo korak dalje. Ove sezone ambicije su nam velike i nadam se da ćemo proći što dalje, zašto ne i u grupnu fazu? U Grčkoj postoje Olimoijakos i AEK, koji su daleko od ostalih ekipa, jer ova dva kluba imaju dobre budžete. Moramo da budemo fokusirani na te utakmice protiv AEK-a, da držimo ritam i da odigramo dobro te utakmice protiv AEK-a. Želimo da igramo dobro u Evropi kako bismo zadržali taj ritam".


Pred početak ove sezone pričalo se da bi olimpijakos mogao da se pridruži SEHA ligi, a Ciras ističe da bi to bilo sjajno za ekipu.


"Ove godine bili smo jako blizu da igramo SEHA, ne znam šta se na kraju desilo. Nadam se da ćemo sljedeće godine igrati SEHA ligu. To bi bilo dobr za nas da igramo protiv takvih jakih ekipa, jer u Grčkoj smo samo mi i AEK. To bi definitivno bilo sjajno za nas", rekao je Ciras.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC