• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati ubjedljivi protiv Bjelorusa! Šta to znači Srbiji?

Autor mondo.rs

U prvom meču 2. kola Grupe A, Hrvatska je opravdala ulogu favorita i rutinski pobijedila Bjelorusiju.

 rukomet Evropsko prvenstvo Hrvatska - Bjelorusija 31:23 Izvor: Elman Omić / Anadolija

Poslije prve utakmice rukometne reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, malo je onih koji vjeruju u uspjeh izabranika Nenada Peruničića i njihov plasman u naredni krug takmičenja.

Premalo pozitivnih stvari pokazali su srpski rukometaši na otvaranju šampionata u Gracu.

Možda će vas zanimati


Bezidejna i "malokrvna" igra protiv Bjelorusije, ne ulivaju nadu da "orlovi" mogu nešto više u naredna dva meča – protiv Crne Gore i Hrvatske.

Ali…

Srbija – Crna Gora, biti il' ne biti!


Dok postoje šanse - ima i nade!

Hrvatska je ubjedljivo pobijedila Bjelorusiju i tako Srbiji omogućila da u slučaju dva trijumfa razmišlja o plasmanu u naredni krug i to sa prvog mjesta i dva boda! Ali, postoji mogućnost da ni dvije pobjede ne budu dovoljne za nove izazove na Euru...

Luka Stepančić bio je strijelac pet golova za Hrvate. Domagoj Duvnjak je postigao četiri, a po tri Luka Cindrić i David Mandić. U bjeloruskom timu najefikasniji bio je Mikita Vajlupo sa osam pogodaka.

Hrvatska – Bjelorusija 31:23 (15:10)!

"Kockasti" su kontrolisali dešavanja na meču i činilo se da će pobjeda biti još ubjedljivija, jer su sredinom drugog dela imali i deset golova prednosti (24:14 i 25:25). Da je ostalo tako, Srbiji se ne bi postavljao uslov u posljednjem kolu.

U slučaju da "orlovi" pobijede Crnu Goru i da Bjelorusija bude bolja od Crnogoraca u posljednjem kolu, Srbiji će za plasman biti potrebna pobjeda protiv Hrvatske od dva, a možda i tri gola razlike.

Kvalitet je, međutim, daleko na strani "kauboja" i sve osim pobjede Hrvatske u ponedjeljak bila bi prvorazredna senzacija.

Iz ove perspektive, realnije je očekivati da Srbija savlada Crnu Goru i da joj upravo "sokolovi" u posljednjem kolu trijumfom nad Bjelorusijom omoguće drugu fazu. I u toj varijanti odlučivaće gol razlika, koja u ovom trenutku nije na strani Peruničećevog tima, jer ima "minus pet".

U svakom slučaju, važno je da je sve u rukama Srbije i da nada postoji. Koliko je realna šansa da se srpski tim nađe u drugoj fazi, to je već druga stvar.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC