• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tenis danas izgleda ovako: Samo Kecmanović, protivnik, sudija i kamere

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Srpski teniser nije bio uspešan na startu neobičnog turnira.

 Miomir-Kecmanovic-izgubio-od-Rajli-Opelka-tenis-u-doba-korona-virusa-nema-navijaca-i-sudija Izvor: Twitter/@TennisTV screenshot

Kada je postalo jasno da će sport uskoro početi da se vraća posle pandemije korona virusa, jedan od sportova koji je imao najbolju "početnu poziciju" je tenis, zbog nedostatka kontakta između protivnika.

A sada smo prvi put imali prilike da vidimo i kako tenis izgleda u novim uslovima.

Možda će vas zanimati

Radi se o turniru "UTR Pro meč serije" koji se ovog petka, subote i nedelje održava u Palm Biču na Floridi, a na njemu učestvuje i srpski teniser Miomir Kecmanović.

On je u svom prvom meču na turniru izgubio od Amerikanca Rajlija Opelke i to 2:0 u setovima. Doduše, kako su na ovom turniru pravila u velikoj meri izmenjena u odnosu na uobičajena, Kecmanović je po setovima izgubio 4:3 i 4:0, jer se na dva dobijena skraćena seta, do četiri osvojena gema.

Međutim, posebno je zanimlijvo u kakvim uslovima je meč odigran. Radi se o jednom ograđenom terenu betonske podloge, u okviru kojeg su bile samo tri osobe - dvojica tenisera i glavni sudija.

Dakle, nema linijskih sudija, nema skupljača loptica i dečaka koji dodaju peškire. Sve to su morali da rade dvojica igrača, dok je sudija iz stolice morao da sam obavlja svoj posao, bez ičije pomoći. Ne moramo ni da posebno naglašavamo da nije bilo ni publike.

Izvor: Twitter/@TennisTV screenshot

Sve to je putem interneta strimovao američki "Tennis Channel", a Kecmanović nije uspeo da u prvom kakvom-takvom meču posle dvomesečne pauze upiše pobedu.

Naravno, ovo nije zvaničan ATP turnir, ali se igra za određeni nagradni fond, koji će igrači podeliti spram konačnog plasmana.

Pre Kecmanovića i Opelke su se sastali Hubert Hurkač i Tomi Pol, a kasnije tokom večeri (odnosno dana, po lokalnom vremenu) srpski teniser će igrati protiv Hurkača.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC