• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP za juniorke u Zenici i Osijeku: BiH protiv Srpkinja i šampionki Evrope!

Autor mondo.ba

Uprkos korona virusu, mlade odbojkašice će se u avgustu u Zenici i Osijeku boriti za pehar šampiona Evrope.

 Odbojka (EP): BiH u grupi sa Srbijom, Italijom... Izvor: FENA/Vehid Begunić

Odbojkaški savezi Bosne i Hercegovine (OSBiH) i Hrvatske, odnosno gradovi Zenica i Osijek, od 22. do 30. avgusta ove godine zajednički će biti domaćini Evropskog juniorskog prvenstva za odbojkašice (U19), na kojem će učestvovati 12 selekcija.

U sjedištu Evropske odbojkaške fedracije (CEV) u Luksemburgu u četvrtak su izvučeni i sastavi grupa pa će, tako, voljom žrijeba u Zenici u okviru Grupe 1 igrati aktuelne prvakinje, odbojkašice Italije, zatim Srbija, Slovačka, Bjelorusija, Poljska i domaćin BiH.

Možda će vas zanimati

Osijek će biti domaćin Grupe 2, u kojoj će uz domaćina Hrvatsku igrati i aktuelne vicešampionke Rusija, zatim Turska, Njemačka, Bugarska i Francuska.

"Znači, sada i zvanično, EP ide! Izuzetno sam zadovoljan, u ovoj teškoj situaciji, najbitnije nam je zdravlje sportista, građana i sve ostalo. Da budemo svi oprezni i da ovo prođe u najboljem toku", rekao je na konferenciji za štampu u hotelu "Zenica" predsjednik OSBiH Alija Fatić, a prenijela agencija "Fena".

On je istakao da, po sadašnjem stanju stvari, neće biti dozvoljeno prisustvo publike, ali se nada da će, do početka takmičenja, ipak dobiti dozvolu od CEV-a i lokalnih vlasti u BiH te da će utakmicama prisustvovati i gledaoci.

Olimpijski komitet BiH, koji u kontinuitetu pomaže OSBiH, za ovo je takmičenje donirao opremu za trening i nastupe bh. juniorki.

"Bez velikih takmičenja, nema ni velikih rezultata ni sporta ni prezenta! Ovo takmičenje predstavlja i sport, a predstavlja i BiH u Evropi i svijetu. Zbog toga je ono toliko i važno te zbog toga treba da uzme učešće na svim nivoima vlasti", istakao je član Izvršnog odbora OKBiH Milanko Mučibabić.

On je apeolovao na Predsjedništvo i Vijeće ministara BiH, ali i na obje entitetske vlade, kao i Zeničko-dobojski kanton, da uzmu učešće u organizaciji i podršci ovog velikog takmičenja u BiH.

"Ovo je jedan događaj, pogotovo u ovom vremenu, koji će otići u svijet i sa kojeg će se vidjeti da smo živi, da se nešto radi. Jer, znate, korona je korona, a moraćemo da pokažemo da i sa njom život ide dalje. To je, vjerujte, vrlo važno. Odavde ide i poruka u svijet da mi ovo znamo, da hoćemo i da možemo", poručio je Mučibabić.

Nakon takmičenja po grupama, dvije prvoplasirane ekipe iz grupe u Osijeku nastaviće takmičenje u Gradskoj arena "Husejin Smajlović" u Zenici, gdje će ih u polufinalu dočekati dvije prvoplasirane selekcije iz zeničke grupa. Meč za 3. mjesto i finale, igrat će se u nedjelju, 30. avgusta sa početkom u 17.00, odnosno 20.00 sati u Zenici.

Trećeplasirane i četvrtoplasirane selekcije iz obje grupe u Osijeku razigravaće za plasman od 5. do 8. mjesta. Prvoplasirana i drugoplasirana selekcija sa ovog takmičenja izboriće plasman na Svjetsko prvenstvo do 20 godina, koje će se igrati naredne godine.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC