• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej zna ko neće igrati na US Openu, a traži i oštre kazne

Autor Mirjana Šegan

Škot naveo da ima saznanja da neki najbolji igrači neće nastupati na grend slemu u Njujorku, ali on hoće jer smatra da će organizatori učiniti sve da se oseća bezbedno

 Endi Marej zna ko neće igrati na US Openu, a traži i oštre kazne Izvor: Guliver, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Endi Marej, koji pokušava da produži karijeru nakon ugradnje veštačkih kukova i duge pauze, već je najavio da će nastupati na prvom grend slemu posle suspenzije teniske sezone, US Openu.

On napominje da zna da mnogi ne dele njegovo mišljenje, jer u SAD i dalje svakodnevno beleže veliki broj novozaraženih. Kaže da za njega nije iznenađenje što je prva teniserka sveta Ešli Barti otkazala nastup i misli da neće biti jedina.

Možda će vas zanimati

"Čuo sam da i neki od najboljih tenisera neže doputovati ove godine u Njujork, ali to sam i očekivao", naveo je Škot, koji je 2012. trijumfovao US Openu.

Ističe da razume odluke tih igrača.

"To je lična odluka. Ako se neko od njih ne oseća sigurno ne samo tokom turnira i boravka u Njujorku, već i da putuje i na taj način rizikuje i zdravlje članova svog tima, onda je to razumljivo. Ja sam dobro razmislio, razmotri sve i verujem da će organizatori učiniti sve da nam stvore bezbedne uslove u izolovanom 'balonu'", naveo je Marej, koji nije nastupao u Njujorku od 2018. godine.

Napominje da će svi koji budu pristali da igraju u SAD morati strogo da se pridržavaju propisanih mera i zagovara da svi koji to ne budu radili treba da budu strogo kažnjeni.

"Verujem da će većina igrača slediti stroga uputstva, ali bilo bi glupo ne pomisliti da neće biti onih koji će kršiti pravila. Videli smo da je toga bilo vež i u zatvorenom kampusu gde borave igrači NBA lige. Verujem da su se svi već pripremili da će morati da poštuju mere, pridržavaju se pravila, a one koji to ne budu radili treba oštro kazniti jer time ne ugrožavaju samo sebe već i ostale učesnike i u krajnjoj liniji dovode u opasnost održavanje sezone", napomenuo je bivši "broj jedan", koji je u karijeri osvojio 46 titula, od čega tri grend slema.

US Open bi trebalo da se održi od 31. avgusta do 13. septembra u Njujorku.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC