• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilander opisao Đokovića: On je kao Nejmar, Federer ne može da dobije dva gema protiv njega!?

Autor mondo.rs

Šveđanin veruje da će diskvalifikacija sa US opena jako pozitivno uticati na karijeru najboljeg tenisera sveta.

 Vilander opisao Đokovića: On je kao Nejmar, Federer ne može da dobije dva gema protiv njega!? Izvor: Guliver/Getty Images/Elsa, Guliver/Getty images/Pool

Početak Rolan Garosa je sve bliži!

Grend slem u Parizu će u ovoj čudnoj 2020. godini biti poslednji turnir "velike četvorke" u sezoni, a Mats Vilander je tim povodom govorio o šansama Novaka Đokovića da osvoji svoju 18. grend slem titulu.

Vilander, koji je među mnogima u Srbiji i dalje omražen zbog svojih komentara, i ovoga puta je imao neke zanimljive, pomalo čudne odgovore.

Legendarni Šveđanin je u razgovoru za "Novosti" još jednom uporedio Đokovića, Nadala i Federera.

Možda će vas zanimati

"Rodžera prepoznaju kao elegantnog, opuštenog sportistu. Rafael Nadal je skromni ratnik koji je strastven. Mislim da je Novak uvek bio... Šta je bio? Osim što je bolji od Nadala i Federera u ukupnom skoru. Da li je dobar momak, teniser sa dobrim smislom za humor? To je nekada bio. Sada ima identitet temperamentnog igrača koji nekada ne može da se kontroliše u granicama pravila. Meni se to dopada. Mislim da će se većini navijača to dopasti", počeo je Vilander za "Novosti".

"Ne kažem da je Novak loš momak, sada nastupa na ivici pravila. To je dobro za igru, dobro je za Novaka. Mislim da ga to pokreće. "Pogrešio sam, sada ću osvojiti sve. Osvojiću Rolan Garos. Uzeću 18. trofej i nastaviti da treniram". Mislim da će događaji iz Njujorka biti nešto najbolje što se dogodilo njegovoj karijeri u poslednjih nekoliko godina", priča Šveđanin.

On veruje da bi Đoković osvojio US open da nije bio diskvalifikovan.

Izvor: YouTube/Screenshot, Al Bello / Staff / Guliver / Getty Images

"Mislim da bi pobedio, ali bi imao problema protiv Dominika Tima u svakom slučaju. Nisam siguran da je Novak uživao na turniru, on voli da igra pred navijačima. Rafa bi bio zadovoljan i bez publike. On je više čovek za borbu prsa u prsa. Federer bi se dobro snašao. Kod njega se sve svodi na njega samog i pogađanje dobrih udaraca, pokušaja da se taktički nadmudri protivnik, ali bez strasti i logike. Novak ima jednodimenzionalnu taktiku, mislim da mu to ponekad dosadi: "Pobediću ovog momka 6:2,6:2, ali ne želim da ostajem ovde duže nego što je potrebno". To se upravo desilo u meču protiv Karenjo-Buste i to ga je iznerviralo. Novak uživa da igra pred publikom, potrebni su mu navijači da bi prikazao najbolju igru, da budem iskren."

Vilander je pokušao da nađe "fudbalske ekvivalente" igračima iz "velike trojke" i može se reći da je iznenadio sa kim je uporedio Đokovića.

"Rekao bih da je Federer poput Ronalda. Ne, možda ipak Nadal, Rafa je poput Ronalda. Mesi je Federer, veoma opušten, neverovatna veština, a Nejmar, možda je to Đoković. Nešto mlađi... Nisam znao da je Nejmar već dostigao nivo Ronalda i Mesija, zaista nisam."

Na kraju, Vilander je uporedio kako tenis napreduje kroz decenije i kako bi teniseri iz njegove ere danas izgledali na terenu.

"Finale US opena je ove sezone dalo odgovor na to pitanje. Danas su igrači mnogo bolji nego što smo to bili mi. Mi smo tokom 80-ih bili bolji nego igrači dve decenije pre nas. Boris Beker nije dobio dva gema protiv Federera 2005. godine. Dok Rodžer danas ne može da dobije dva gema protiv Novaka. Na duže staze, ništa se nije promenilo", zaključio je Mats Vilander.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC