• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka testirali "sto" puta, prate ga u stopu... Đoković brutalno iskren o korona virusu i mjerama!

Autor mondo.rs

"Samo se priča o mjerama predostrožnosti, to smo svi napamet naučili, ali ne čujemo stručna lica o tome kako ojačati svoj imunitet, kroz ishranu, dobar san, vježbe disanja i tako te stvari".

 Novak Đoković testiranja Rolan Garos mjere korona virus Izvor: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković razgovarao je s novinarima uoči početka Rolan Garosa, na kome će pokušati da dođe do 18. grend slema, a uprkos tome što je bio fantastičan u Rimu - fokus je ponovo bio na korona virusu...

Zbog toga je sve tokom opširnog razgovora najviše zanimali da li je već testiran, koliko puta je testiran... Iako je već imao korona virus.

Možda će vas zanimati

"Da, testiran sam. Testirali su me nekoliko puta u Rimu, pa prije dolaska u Pariz, pa onda kada sam došao ovdje, gdje sam bio u karantinu prije nego što su stigli rezultati. Pratiću instrukcije koje svi imamo i testiraće me kao i sve ostale, na svakih četiri, pet dana", kazao je Đoković

"Uprkos tome što imam anti-tijela moraće da bude tako".

Ispričao je da je drugačija procedura bila u Njujorku, gdje je poslije prvog testa bio negativan i poslije nije testiran zbog anti-tijela, ali ističe da razumije da svi imaju drugačiji pristup...

"Ne razmišljam o tome da li i dalje imam virus u sebi, testiran sam mnogo puta (negativno) od kada sam dobio virus. I dalje se ne zna da li virus može da vam se vrati nakon što ga dobijete. Ima mnogo nesporazuma, neke zemlje tvrde jedno, neke drugo... Mi moramo da pratimo pravila, ona su dosta striktna u Francuskoj, ali mislim da mora da bude tako. Zahvalan sam kao teniser što mogu da igram tenis i da se takmičim za još jedan grend slem", objasnio je Đoković.

Srpski teniser je istakao da odsjeda u zvaničnom hotelu određenom za učesnike Rolan Garosa, poručuje da ih konstantno prate gdje god krenu, ali da uprkos tome što su pravila "nedefinisana" prihvatio ih je jer mora da bi igrao turnir.

Takođe, Đoković se dotakao i korona virusa...

Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images Europe

"Mislim da postoji velika konfuzija u svijetu, ja nisam medicinski stručnjak ili sam iz te oblasti, ali ovako, sa strane kao neko ko posmatra šta se događa, ima puno različitih mišljenja okotoga. Šta je ovaj virus, da li je virus, koliko je jak, da li je toliko opasan illi nije, koje su mjere da bi se borili sa virusom. Ima pregršt informacija i na jednoj i na drugoj strani spektra, tako da...", naveo je Đoković, pa se potom raspričao o onome što mu smeta.

"Ja mislim da je generalno većina stanovništva svijeta veoma zbunjena količinom informacija, što se dobija preko zvaničnih što preko alternativnih medija. Ja nemam neki izraženi stav o tome, ne mogu stručno da pričam, ali ono što meni smeta što ne vidim kako pričaju mediji u svijetu o tome kako može da se ojača imunitet. Samo se priča o mjerama predostrožnosti, to smo svi napamet naučili, ali ne čujemo stručna lica o tome kako ojačati svoj imunitet, kroz ishranu, dobar san, vježbe disanja i tako te stvari. Postoji razlog zašto se to ne deli, očigledno. Ja mislim da bi to poslužilo ljudima jer su u strahu. Toliko različitih informacija drži ljude u strahu i to je normalno".

Podsjetimo, Đoković u prvom kolu Rolan Garosa (ponedjeljak) igra protiv Mikaela Imera.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC