• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adžem: Uz navijače do pobjede

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri sarajevskog Željezničara večeras igraju uzvratni susret drugog pretkola Lige Evrope protiv Metalurga iz Skoplja.

 Adžem: Uz navijače do pobjede Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Šef stručnog štaba tima s Grbavice Admir Adžem optimista je uoči ovog susreta i vjeruje kako njegovi izabranici, uz podršku s tribina, mogu slaviti u ovom susretu i tako izboriti plasman u treće pretkolo Evropa Lige.

KOLIČIĆ

Željezničar je dogovorio jednogodišnju saradnju sa mladim napadačem Harisom Količićem (19). Igrač rođen 12. januara 1995. godine do sada je nastupao za juniorsku selekciju Fortune iz Dizeldorfa. Količić je karijeru počeo u mostarskom Branitelju, nakon čega je bio član kadetske selekcije Željezničara, koju je predvodio sadašnji trener seniora Admir Adžem.

"U prvoj utakmici smo pokazali samo borbenost. Nadam se da će u ovoj utakmici biti bolji i pokazati kvalitet koji posjedujemo", rekao je Adžem i dodao da ne treba naglašavati da njegovom timu treba pobjeda kako bi prošli u narednu rundu, s obzirom da je prvi meč okončan bez golova.

"Ostali smo dužni našim navijačima koji su nas bodrili u Skoplju. Sada će ih biti više, a nadam se da ćemo im se odužiti za podršku", rekao je Adžem.

Sličnog stava je i Srđan Stanić, kapiten tima s Grbavice.

"Nadali smo se da ćemo pokazati veći kvalitet u Skoplju, ali nismo uspjeli. Nama je potrebna bilo kakva pobjeda i nadam se da ćemo uspjeti u tome", rekao je Stanić.

Izvor: MONDO/Samir Cacan Srgjan Zaharijevski, šef stručnog štaba makedonske ekipe rekao je da su on i ekipa odlično primljeni u Sarajevu, te da se nada uspjehu njegovog tima.

"U Skoplju smo pokazali borbenost, ali ne i kvalitet. Očekujem rezultatski neizvjesnu utakmicu", kazao je Zaharijevski i dodao da on na raspolaganju ima mladu ekipu spremnu za dokazivanje.

Mile Krstev, kapiten Metalurga rekao je kako je ekipa lijepo primljena u Sarajevu i dodao da ako ekipa odigra zrelo, onda može postići taj historijski uspjeh i plasman u treće pretkolo Lige Evrope.

Susret između Željezničara i Metalurga igra se u utorak od 21 sat na stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo.

Ulaznice za ovaj meč će biti u prodaji na dan utakmice, a pravdu na utakmici će dijeliti Mervin Smit iz Njemačke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC