• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lulić: Pape, da li je ovo prava postava?

Autor mondo.ba

Defanzivac Lacija i reprezentacije Bosne i Hercegovine Senad Lulić javno je postavio pitanje selektoru Safetu Sušiću da li je startnih 11 protiv Kipra dobitna kombinacija za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

 Lulić: Pape, da li je ovo prava postava? Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Kiprani su na opšte iznenađenje osvojili sva tri boda u Zenici (1:2) i pokazali slabost "zmajeva" poslije podmlađivanja nacionalnog tima odnosno "penzionisanja" dosadašnjeg kapitena Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića.

Lulić je u izjavi izvještačima nakon utakmice rekao da Sušićevi izabranici "nisu bili na uobičajnom nivou" i zapitao i sebe, ali i pozvao popularnog Papeta da se zapita "da li je postava koja je istrčala na 'Bilino polje' baš ona prava".

"Falilo nam je iskustvo na sredini terena. Trebali smo znati da stanemo, da smirimo loptu u pojedinim momentima, posebno jer smo imali rezultat koji nam je odgovarao. Imamo sad dosta mladih igrača, ali svi mi treba da se zapitamo, pa i selektor, da li je ovo bila prava postava", rekao je fudbaler rimskog kluba.

Podsjetimo, ovo je tim koji je izabrao Sušić sinoć: Begović, Vršajević, Bičakčić, Šunjić, Lulić, Bešić, Pjanić, Sušić (od 62 - Medunjanin), Prcić (od 62 - Hajrović), Ibišević i Džeko.

Prema Lulićevim riječima, poslije ovog poraza, "zmajevi" moraju da se spuste na zemlju.

"Ne smijemo da mislimo ako smo igrali na Svjetskom prvenstvu da automatski moramo ići i na EP. Ovo nam je opomena, ali dobro. Izgubili smo od Kipra, ali tek su krenule kvalifikacije, nije ništa strašno. Moramo da pobjeđujemo u narednim utakmicama", dodao je Lulić.

Vezista Rome Miralem Pjanić bio je jako samokritičan, očigledno pogođen zbog promašenog jedanaesterca u 90. minutu dvoboja u Zenici.

"Krećem prvo od sebe, preuzimam odgovornost za ovu utakmicu. Žao mi je, prije svega zbog saigrača i publike. Prva je utakmica, loše smo startovali, sad moramo uzimati bodove na strani. Ništa nije gotovo, ali neće biti lako. Još jednom ponavljam, žao mi je, razočaran sam prije svega svojom igrom, a ni kao ekipa nismo nešto odradili", rekao je Pjanić nakon utakmice.

Rezervista "zmajeva" Izet Hajrović je bio optimističniji rekavši da je BiH uprkos porazu i dalje favorit za plasman na EURO 2016. u Francuskoj.

"Nismo odigrali dobru utakmicu, desi se...Ali, naravno, možemo nadoknaditi bodove. Mislim da smo uz Belgiju i dalje favoriti u našoj grupi", istakao je igrač Verdera iz Bremena.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

igrac

Nista nema dok se ne vrati brat SRBIN Misimovic.

koga briga

Koga briga za "Nikaragvu" i njihovu reprezentaciju

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC