• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Popraviti utisak u Zenici

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Sa dozom optimizma fudbaleri Sarajeva otputovali u Zenicu na megdan Čeliku.

 Sarajevo: Popraviti utisak u Zenici Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Sarajeva već tri kola ne znaju za pobjedu. Poslije reprezentativne pauze idu na noge Čeliku u Zenicu, koji ove sezone na svom stadionu ne znaju za trijumf.

"Pripreme za Čelik teku kao i za svaku drugu utakmicu. Naš cilj je titula i ka tom cilju treba da idemo iz utakmice u utakmicu. Razmišljamo samo o utakmici sa Čelikom, nećemo ih podcijeniti, ali ni precijeniti. Sam grb FK Sarajevo donosi jednu dozu pritiska. Niko nije rođen iskusan i utakmice koje smo prošli u Evropi donijele su nam jednu dozu iskustva, ali i uzele dosta u prvenstvu. Moramo se fokusirati samo na teren," rekao je u najavi meča defanzivac Sarajeva Ivan Tatomirović.

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić je sigurno pod velikim pritiskom. Igrački ima najkvalitetniji sastav u Bosni I Hercegovini, a već nakon šest kola (Sarajevo ima meč manje) za Zrinjskim I Širokim zaostaje pet bodova.

"Nismo se dugo vidjeli zbog reprezentativne pauze. Mi smo pauzu iskoristili za maksimalno opuštanje igrača, obzirom da smo u zadnjih mjesec dana odigrali deset utakmica. Odmorili smo tri dana, a potom otišli u Čitluk. Mi želimo ponoviti utakmicu koju smo odigrali u Kupu. Imamo imperativ pobjede, ali ja ću pred igrače staviti samo cilj da odigramo dobru utakmicu. Potrudićemo se i to je najvažnije. Nakon jedne euforije mislim da je normalno da ekipa ne odgovori svojim zadacima. Rezultat nije dobar protiv Travnika," rekao je Uščuplić.

Iz Sarajeva su zeničanima navili dokalaz čak hiljadu navijača, dok prema najavama neće biti pristalica Čelika, koji bojkotuju utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC